În acest an satele Scăioşi şi Aureşti vor deveni cartiere cochete ale orăşelului Orleşti

Orleștiul este una din comunele care are apă, canal, străzi asfaltate, gaze și absolut toate utilitățile, instituții reabilitate, dar cu toate acestea edilul își dorește un plus valoare pentru comuna sa.

Orleşti, localitatea vâlceană cu toate străzile asfaltate, cu trotuare, iluminat, cu un centru civic în lucru, cu o dispunere geografică între Olt şi dealurile viilor este cea mai avansată localitate rurală din această parte a Vâlcii.

Aşa cum am spus, cu o infrastructură pusă la punct, urmând ca în anii următori să se încheie canalizarea în ultimele sate, Orleştiul are toate serviciile dezvoltate – sănătatea, educaţie, relaţii cu publicul, are o economie dinamică şi mai mult, are viitor.

Vorbim de un sat cu toată infrastructura de oraş – străzi, iluminat modern, gaze, apă, canal, mobilier urban, o viaţă şi o cultură socială emacipată.

Doar două sate încă nu au intrat în acest ansamblu urbanistic al Orleştiului, prioritatea edilului Constantin Cîrstina,fiind Scăioşi şi Aureşti, sate din lunca Oltului. Aici, în 2018 vor demara lucrările de apă şi canalizare, urmând ca ultimele zone ale comunei să comună acest complex cochet al Vâlcii de Sud.

‘”Cu un proeict de 7.753.972 lei vom pune la punct reţeaua de apă şi canal din cele două sate, unde deja există o creştere a construcţiilor şi unde era nevoie categorică de ridicare a standardelor. Trebuie ca Orleştiul să se dezvolte omogen, să nu existe dezechilibre şi grade diferite de confort”, spune primarul Cîrstina.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *