În acest an, o nouă artera va lega judeţul Vâlcea de Gorj, prin comuna Livezi

Vâlcea şi Gorjul cuprind una din cele mai frumoase regiuni istorice ale României, regiune bogată în tradiţii, spectaculoasă ca relief, cu un potenţial turistic de excepţie, atât în zona montană cât şi pe arealul subcarpatic.

Între cele 2 regiuni există în acest moment 2 drumuri naţionale de legătură şi un judeţen dar începând cu anul 2019, un alt drum va lega Vâlcea şi Gorjul prin comuna Livezi.

Astfel, pentru a veni în sprijinul comunităților din 2 judeţe, administrația locală din comuna Livezi s-a implicat în realizarea unui drum de legătură cu localitatea Dănciulești, din județul Gorj.

Ștefan Verdeș, cel care a ţinut neapărat la acest proiect, spune că localităţile Livezi şi Dănciuleşti sunt legate de istorie, legate de tradiţii, legate prin familii. Aici au fost pandurii lui Tudor iar cele două comune au fost nuclee ale Revoluţiei de la 1821.

”Am înființat un ADI cu localitatea Dănciulești din Gorj, prin care dorim să realizăm drumul de legătură între cele două localități. Oamenii din Livezi care merg dincolo, în comuna vecină din județul Gorj, ocolesc foarte mult și, de aceea, ne-am gândit să căutăm modalități de finanțare pentru a-l putea realiza. Nu există familie de aici care să nu aibă o legătură de rudenie cu alte familii din Dănciulești și, de asemenea, să circule către terenurile agricole. Drumul are o lungime de șapte kilometri și face legătura între drumul național care străbate comuna noastră și drumul județean din Gorj, drum care merge la Craiova.”, a declarat edilul.

Vestea bună este că guvernul a aprobat astfel o finanţare de 11,040,666.30 lei pentru acest drum, Vâlcea fiind unită cu judeţul Gorj şi scurtând drumul cu mai bine de 40 de km.

Şi aceasta nu este singura veste bună. Peste 16 milioane de lei, au fost alocaţi de Guvernul României pentru înfiinţarea reţelei de apă uzată în Livezi.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *