În acest an, localitatea Popeşti va fi complet legată la reţeaua de canalizare; se lucrează la staţia de epurare

Treptat comuna Popeşti intră în rândul comunelor moderne care benefiază de utilităţi, asta după ce în urmă cu 4 ani era undva în coada clasamentului localităţilor rurale.

În anul 2016, localitatea Popeşti avea zero investitori, un cămin neterminat, un dispensar insalubru, şcolile fără autorizaţii de funcţionare, majoritatea locuinţelor cu toaleta în curte, proiecte inexistente, părea sortită depopulării, din păcate.

În doar 4 ani, comuna Popeşti a pus pe tapet priorităţile – localurile publice, însemnând şcolile din Dăeşti şi Urşi, dispensarul medical, farmacia şi o amplă reţea de canalizare, cu staţie de epurare, finalizarea centrului cultural.

Proiecte care au fost declarate eligibile şi finanţate. Astfel, în anul 2020, comuna Popeşti se poate lăuda cu un dispensar medical modernizat şi farmacie, două şcoli care sunt total reabilitate, un cămin cultural, adevărată sală de spectacole iar reţeaua de canalizare este la jumătate, în luna februarie demarând lucrările la staţia de epurare.

„Nu vreau să punctez reparaţiile la vechea conductă de apă. Dar este important de precizat că suntem foarte înaintaţi la documentaţia pentru reţeaua de gaze, avem aici SMR şi deci putem vorbi de o conexiune la îndemână, ceea ce este foarte posibil în scurt timp. Aşteptăm deschiderea unei linii de finanţare fie pe fonduri guvernamentale, fie europene pentru a continua cu asfaltarea drumurilor din localitate”, spune primarul Aurora Măgura.

Tot în aceşti ani, un retailer a deschis un magazin comercial în localitate, urmând ca odată cu finalizarea reţelelor de utilităţi şi alţi investitori să vină în comună.

Localitatea a stopta declinul demografic, există chiar familii care s-au întors în ţară şi au căutat locuri de muncă fie în judeţ, fie în Sibiu.

„Eu zic că acesta este doar începutul. Eforturile noastre au fost de a scoate comuna la lumină şi de stopa degradarea vieţii şi de a aşeza lucrurile pe un drum firesc. Următorii ani sunt decisivi pentru a spune că Popeştiul este o comună care poate deveni eficientă”, a conchis edilul din Popeşti.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *