În acest an începe execuţia unui nou drum de legătură cu judeţul Gorj, prin Livezi

Judeţul Vâlcea va fi legat rutier de judeţul Gorj printr-a cincea legătură: Livezi – Dănciuleşti, un drum dorit atât de gorjeni cât şi vâlceni, locuitorii ambelor comune având proprietăţi deopotrivă în ambele localităţi.

Astfel după legăturile prin Vaideeni, Slătioara, Alunu, Grădiştea, în 2020 va începe execuţia drumului de 8 km care va lega comunele Livezi (Vâlcea) şi Dănciuleşti (Gorj), un drum care scurtează astfel distanţa între cele două localităţi cu peste 20 de km.

Ştefan Verdeș, primarul localității, spune că acest drum este foarte necesar pentru comunitate, deoarece pe lângă faptul că scurtează cu mulți kilometri distanța, traseul este şi unul spectaculos, putând fi un start în dezvoltarea agroturismului.

”Am înființat un ADI cu localitatea Dănciulești din Gorj, prin care ne-am dorit să realizăm drumul de legătură între cele două localități. Oamenii din Livezi care merg dincolo, în comuna vecină din județul Gorj, ocolesc foarte mult și, de aceea, ne-am gândit să căutăm modalități de finanțare pentru a-l putea realiza. Nu există familie de aici care să nu aibă o legătură de rudenie cu alte familii din Dănciulești și, de asemenea, să circule către terenurile agricole. Drumul are o lungime de 8 kilometri și face legătura între drumul național care străbate comuna noastră și drumul județean din Gorj, drum care merge la Craiova.”, a declarat edilul.

Vestea bună este că lucrarea a fost licitată, a fost desemnat constructorul şi lucrarea va începe în foarte scurt timp.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *