În această vară la Transalpina vor funcționa telegondolele, pentru turiști

Gabriel Năstăsescu, primarul din Voineasa, spune că sunt șanse mari ca în această vară, instalațiile de cablu să funcționeze, cel puțin, în lunile iulie – august, atunci când este cel mai mare flux de turiști în zonă.

”Asta depinde și de evoluția pandemiei. Să sperăm însă că vom avea un număr crescut de vaccinări și că vom fi pe curba descendentă a acestei nenorociri care a afectat turismul. Din discuțiile pe care le-am purtat cu administratorii din domeniului schiabil, după ce se va lua zăpada, vor începe reviziile la tronsonul 2 de telegondolă și la teleschi. Pentru ca în vară să poată fi folosite, pentru cei care vor să admire panorama de sus, de pe creastă. În orice caz, în sezonul viitor de schi vor fi funcționale și telegndola 2 și teleschiul”, spune primarul din Voineasa.

Acesta se arată încrezător în decizia investitorului care are în proiect amenajarea fostei stațiuni Vidra.

”Odată ce Vidra va fi pusă la punct și Obârșia Lotrului va ajunge la cel puțin 1000 de locuri de cazare, lucrurile se vor schimba radical în zona asta. Ne putem gândi și la microbuze care să lege Vidra de Obârșie. Noi avem prevăzute în PUG și cinci pontoane pe lacul Vidra. Multe se pot face dar totul depinde să fim lăsați în pace. Investitorii care doresc să construiască să dezvolte aici afaceri să fie ajutați și sprijiniți în efortul lor. Vâlcea va câștiga mult din turism. Se vede ce a însemnat anul ăsta, lunile acestea, turismul”, mai spune primarul Năstăsescu.

După două luni de la redeschidere, se poate spune că Transalpina Ski Resort, cu bune și rele, este un succes iar la Vidra, un mare investitor din București va demara în acest an primele investiții în reabilitarea infrastructurii de turism.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *