În această vară demarează lucrările la rețeaua de canalizare din Frâncești

Până la la începutul lunii august, la Frâncești se va semna contractul pentru înființarea rețelei de canalizare, una dintre utilitățile pe care le așteaptă locuitorii.

Edilul întotdeauna identifică și ia în considerare nevoile comunității, după care, funcție de alocările financiare și priorități începe punerea în practică a obiectivelor de investiții.

Pentru anul acesta, Paraschiv spune urmează să înceapă rețeaua de canalizare și nu în ultimul rând continuarea și finalizarea programului amplu de asfaltări.

”Vrem să dezvoltăm numai o comună economică. Este clar că aici avem un succes, vrem să facem și o localitate unde să se contruiască, unde să atragem populație nouă. Sunt convins, că frumusețea locului, două obiective de patrimoniu, relieful, suntem o localitate traversată de două frumoase râuri, cu multe păduri, cu zone verzi, cu un aer curat. Sunt atâtea criterii care pot genera o demografie crescută și o stimulare a zonei clasei de mijloc să se mute aici”, susține Paraschiv.

În centrul localității, de curând, se lucrează la un modern complex sportiv, cu o capacitate de 500 de locuri, cu trei tribune,  din care una oficială, o tabelă electronică, clădiri pe o suprafață de 1200 de metri pătrați, cu săli de conferințe, cabinete medicale etc.. Alături de acest mare complex sportiv, Paraschiv va amenaja un parc de 2000 de metri pătrați, cu alei, iluminat, mobilier stradal, dar și cele trei monumente ale eroilor din cele trei foste comune (Genuneni, Frâncești și Surupate) care au format Frânceștiul de astăzi.

Referitor la cele două investiții complexul sportiv și sala de sport, Paraschiv spune că sunt investiții foarte bune, deoarece practicarea unui sport este foarte importantă pentru creșterea și dezvoltarea copiilor. ”Este un mod de socializare, de disciplină, poate influența mult educația în bine, de creștere și dezvoltare a corpului. Multe concură în dezvoltarea unui copil.”

La capitolul investiții, comuna este campioană, datorită numărului mare de proiecte implementate. Edilul întotdeauna identifică și ia în considerare nevoile comunității, după care, funcție de alocările financiare și priorități începe punerea în practică a obiectivelor de investiții. Edilul a mai depus un alt proiect foarte important, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care vizează reabilitarea a două grădinițe, din Coșani și Genuneni, iar în a doua etapă, reabilitarea postului de Poliție. De asemenea, s-a depus proiect și pentru digitalizarea serviciilor din primărie (GIS si TIC).

Cu peste 1,6 milioane lei (330 per capita)  aproximativ 5000 de locuitori, vorbim de o comună dezvoltată, unde se vede clar ce înseamnă forța unui agent economic dar și a unei administrații care în utimii 8 ani a trebuit să recupereze tot ce nu s-a reușit în 20 de ani scurși de la revoluție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *