În această toamnă, în Bărbăteşti va funcţiona un dispensar modern

Din această toamnă,  locuitorii din comuna Bărbăteşti vor putea beneficia de servicii medicale la standarde europene. Medicilor le vor fi asigurate toate condiţiile pentru a oferi servicii de calitate pentru populaţia comunei.

Totul va fi posibil datorită administraţiei locale, care a se apropie de finalizarea proiectului de reabilitare a dispensarului.

Reabilitarea şi modernizarea unităţii sanitare au însemnat anveloparea clădirii, reparaţii interioare ale zădăriei, schimbarea gresiei, faianţei, tâmplăriei, achiziţionarea unei centrale termice şi dotarea cu aparatură medicală a dispensarului.

După finalizarea lucrărilor, locuitorii vor putea beneficia şi de mai multe servicii medicale, Amintim că în localitate funcţionează şi un centru medical privat.

„Obiectivul investiției îl constituie asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru toţi locuitorii comunei Bărbăteşti, asigurarea unor spaţii adecvate pentru desfăşurarea în condiţii de maximă igienă a actului medical, atât pentru medic, cât şi pentru pacienţi.
Clădirea urmează să deservească cabinetele în care îşi desfăşoară activitatea medicii de familie, farmacia, de asemenea, vom încerca să atragem medici specialişti din domenii diverse. Investiţia este una importantă pentru locuitorii comunei, deoarece majoritatea acestora au o vârstă înaintată, ce nu le permite deplasarea la alte centre medicale din afară localităţii”, spune primarul Constantin Banacu.

Totodată, se lucrează la cea de a doua varinată de drum care leagă localităţile Pietrari de Bărbăteşti, evitându-se astfel DN 67.

Investiţiile au avansat şi la centru socio-cultural Negruleşti, acolo unde se reabilitează vechea şcoală şi se amenajează un mic parc de aventură.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *