În această iarnă, primăria Voineasa aşteaptă peste 100.000 de turişti la domeniul schiabil şi Obârşia Lotrului

Primăria staţiunii Voineasa, se aşteaptă ca în această iarnă să vină în zona peste 100.000 de turişti, atât pentru Transalpina Ski Resort cât şi pentru frumoasa Vale a Lotrului.

„Dacă în anii precedenţi numărul turiştilor a fost din ce în ce mai mare, anul începând cu 50.000, 60.0000 pe an, anul trecut deja numărul lor fiind aproape 80.000 în acest an, sperăm că doar la pârtie, una din cele mai moderne astfel de investiţii din România, să ajungă peste 100.000 de iubitori ai sporturilor de iarnă şi chiar peste. Numărul locurilor de cazare de la Obârşia Lotrului a crescut în acest an şi oferta este mult mai mare decât anii anterior. Lucrările la hotel şi a parcarea din zonă să fie reluată. Transalpina Ski Resort este o staţiune care atrage turişti din patru judeţe – Alba, Hunedoara, Sibiu şi Vâlcea dar aşteptăm din ce în ce mai mulţi din cei care doresc o alternativă la Valea Prahovei, a precizat Gabriel Năstasescu, primarul staţiunii Voineasa.

Transalpina Ski Resort este unul din cele mai mari domenii schiabile din România, fiind realizat printr-o investiţie în valoare de 35 de milioane de euro, fiind situat în Munţii Lotrului, pe malul Lacului Vidra, la 80 de km de Râmnicu Vâlcea.

Domeniul schiabil beneficiază de pârtii de schi la cota 1800-2000 de metri, telescaune, telegondole, teleschiuri, instalaţii de producere a zăpezii artificiale, fiind funcţionabil de acum doi ani.

În prezent, la Obârşia Lotrului a nins dar drumul este accesibil atât dinspre Ptroşani cât şi dinspre Brezoi. Şoseaua Transalpina a fost închisă atât spre Rânca dar şi spre Sebeş.

AP

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *