În 2024 în Frâncești încep lucările la rețeaua de gaze naturale

Proiect despre care primarul Daniel Paraschiv spune că va intra în implementare în anul 2024, un proiect așteptat de ani buni în această comunitate, o premisă obligatorie pentru o dinamică economică a zonei.

”Da, rețeaua de gaze înseamnă o altă perspectivă, o altă dinamică a zonei, o creștere a investițiilor private și implicit un buget consistent la primăra Frâncești. Tot în anul 2024 se va finaliza Sala de sport și cred că și pentru Complexul Sportiv sunt șane de finalizare. În 2024 vor continua asfaltările drumurilor, de exemplu Valea Ponorului precum și o stradă din Genuneni. În 2024 se va lucra la rețeaua de canalizare iar după discuțiile cu APAVIL, se vor scoate la licitație loturile pe PDD, în care suntem și noi prinși cu apa”, spune primarul Daniel Paraschiv.

În 2024 se vor finaliza lucrările de reabilitare a grădinițelor din Cloșani și Genuneni precum și postul de poliție și se va amenaja drumul către cimitirul Surupatele. Prin PNRR se vor implementat TIC și GYS și apoi se vor amenaja două locuri de joacă cu fonduri europene prin GAL.

În anul 2026 se va încheia cel mai amplu proiect de reabilitare drumuri, demarat de administrația Paraschiv în comuna Frâncești. Vorbim de una dintre cele mai întinse comune vâlcene, formată din două foste comune, cu o rețea uriașă de drumuri dar care în urmă cu 6 ani, nu aveau asfalt decât pe 2,4 km.

Alături de complexul sportiv, Paraschiv va amenaja un parc de 2000 de metri pătrați, cu alei, iluminat, mobilier stradal, dar și cele trei monumente ale eroilor din cele trei foste comune (Genuneni, Frâncești și Surupate) care au format Frânceștiul de astăzi.

La capitolul investiții, comuna este campioană, datorită numărului mare de proiecte implementate.

Paraschiv spune că va depune proiecte pe toate axele de finanțare, pe AFIR, POR, PNRR, pentru a atrage cât mai mulți bani în comună necesari dezvoltării.

Prin PNRR au fost obținute fonduri pentru dotarea școlilor cu mobilier, table inteligente, laboratoare de infromatică, cabinete etc.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *