În 2022, Adrian Catana vrea să rezolve problema Căminului Cultural, o construcție neterminată de 22 de ani

Dorința cea mai mare a primarului Adrian Catana din Amărăști este de a rezolva situația Căminului Cultural, o situație care trenează de mai bine de 22 de ani.

”Cred că nu e zi în care să nu ne gândim ce facem cu această construcție rămasă ca o pată în centrul comunei. Sunt 22 de ani de atunci și este, cred pentru cine traversează localitatea, un reper neplăcut. Este precum vedem în țară ruinele din alte epoci de tristă amintire. Așa că în anul 2022 vrem să vedem ce soluții avem, ce spune expertiza, cum găsim finanțare, dacă se poate continua lucrarea sau nu. Este o dorință pe care o am și o voi duce la îndeplinire”, spune edilul din Amărăști.

Catana susține că 2022 este anul în care proiectele la care s-a lucrat în anul precedent trebuie să obțină finanțare.

”Trebuie să înțelegem clar, că dacă nu investim în infrastructură, în drumuri, în utilități, nu putem atrage agenți economici aici, nu va veni nimeni să investească în această zonă, Dacă nu vine nimeni, bugetul local va rămâne unul de subzistență. Iar noi avem nevoie de agenți privați, de locuri de muncă, de salariați, de venituri”, cosideră Catana.

O localitate care multă vreme a părut ruptă de realitate, scoasă din timp dar care treptat se adaptează prezentului este Amarăști. O localitate cu o istorie aparte, cu o geografie desoebită, cu tradiții bogate și bine conservate.

În acest sens, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, Catana a depus două proiecte vitale pentru localitate. Primul ar fi rețeaua de apă și canalizare o extindere în toată localitatea, un proiect care ar ridica standardele de confort pentru locuitori. Și al doilea proiect vizează reabilitarea a 21 de km de asfalt plus construcția a 2 poduri și podețe.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *