În 2020, cea mai bogată comună din Vâlcea, a fost Livezi, potrivit Ministerului Finanțelor

Cu venituri de peste 20 milioane lei, comuna vâlceană Livezi a fost pe primul loc în cele 78 de comune, asta datorându-se fondurilor atrase pentru infarstructură.

Este de altfel localitatea care a reușit, un lucru unic poate în istoria județului din ultimii ani, să fie titular de proiect pentru realizarea unui drum de legătură între două județe, perfomanță care îi este atribuită edilului Ștefan Verdeș.

”Nimeni nu m-a crezut că voi reuși acest lucru. Să transformi dintr-un drum de pământ, un drum impracticabil, să faci din acesta una din cele mai frumoase șosele din Vâlcea care unește Dăciulești din Gorj de Livezi. Când am expus această idee, multă lume a ezitat. Dar cu un proiect bun, cu drumuri la București, cu insistențe la ministere, cu o întreagă gamă de eforturi am primit un răspuns pozitiv. Da, drumul se face. Am reușit să fim titulari de proeict și să obținem această uriașă sumă care să ne asigure nu doar reabilitarea, modenizare și construcția de la zero a acestui drum, am reușit să reabilităm alte drumuri de interes local”, spune Verdeș.

Astfel, pentru sumele atrase în cazul drumurilor, canalizării, căminului cultural, bazei sportive, reabilitarea de biserici, comuna Livezi a fost, potrivit Ministerului de Finanțe, localitatea cea mai bogată din Vâlcea, în atragere de fonduri europene.

Topul comunele bogate din România este ocupat pe primele poziții de Chiajna (Ilfov) cu 75 milioane lei, Florești (Cluj) cu 73 milioane lei, Dumbrăvița (Timiș) cu 59 milioane lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *