În 2019, în Buneşti s-a investit în educaţie, canalizare şi un nou sediu ISU

Anul 2019 pentru comuna Bunești, o localitatea dezvoltată din zona periurbană a Râmnicului,  a însemnat investiții în educație, în infrastructura de canalizare, în noi instituţii publice.

Astfel, în comuna Bunești construirea unei grădinițe cu program prelungit a reprezentat o solicitare venită din partea a numeoşi cetățeni.

Pprimarul Viorel Radi a reuşit într-un timp record să bifeze şi acest obiectiv, prin construirea a două grădinițe, una cu program prelungit și una cu program normal.

Cea cu program prelungit a fost finalizată şi acum se caută personal didactic.

”Populația a crescut cu aproape 500 de persoane, iar tinerii părinți care au serviciu, nu au toți posibilități să asigure grija copiilor, așa că era necesară o astfel de grădiniță. Fosta școală care era comasată, am dărâmat-o și, pe vechiul amplasament, am început construcția noii grădinițe cu program prelungit, pentru trei grupe. Această investiție se realizează cu fonduri guvernamentale, prin PNDL2, ca și extinderea canalizării în satele Teiuș și Bunești. De asemenea, lângă dispensarul medical, se construiește a doua grădiniță, dar cu program normal”, a declarat Viorel Radi, primarul comunei Bunești.

În această perioadă, se pregăteşte dotarea centrului ISU din Buneşti, un centru care va deservi localităţile din această zonă.

Vorbim de un sediu modern care va dotat cu autoutilitare, echipamente de intervenţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *