În 2018 începe construcţia Drumului Haiducilor, drum care uneşte Pesceana de Roeşti

Două comune vâlcene aşezate într-o zonă istorică a Vâlcii, deoparte şi de cealaltă a unei culmi păduroase, pe unde este traseul milenar al Transhumanţei, vor beneficia în acest an de un „Drum al Haiducilor”, un drum care va lega localităţile din Lunca Oltului de cele din vestul judeţului, trecând pe sub culmea pădurii Cotoşmanului.

„Noi i-am spus Drumul Haiducilor, având în vedere istoria locală, cea care spune că ruta aleasă de noi, pe sub culmile pădurilor Cotoşmanu şi Pesceana, era folosită de către haiduci în secolele XVII şi XVIII. Drumul are, astfel, şi o importanţă agro-turistică, punând în valoare potenţialul subcarpatic al regiunii şi valorificând legendele locale. Dar cel mai important aspect al acestui drum este faptul că va facilita transportul gunoiului spre viitoarea groapă ecologică de la Roeşti şi va scurta drumul de legătură între localităţile din estul şi cele din vestul judeţului”, spune Ion Vasile primarul din Pesceana.

Tot în acest an, drumul judeţean Şirineasa – Creţeni, numit „Drmul Pescenei” va fi complet reabilitat din fonduri guvernamentale, astfel încât Pesceana va beneficia în 2 ani de o infrastructură ca la carte, iar dacă adăugăm şi reţeau de apă şi canal, atunci, sunt motive clare pentru ca localitatea să aibă alte perspective de dezvoltare în viitor.

Drumul Haiducilor va scurta cu aproximativ 30 de km legătura dintre localităţile din lunca Oltului cu cele din vestul judeţului Vâlcea.

De altfel,  Pesceana era una din comunele care, până nu demult, nu avea nici măcar alimentare cu apă, iată că acum începe să se dezvolte, să aibă utilități și infrastructură.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *