În 2-3 ani, facem pariu că “Ziua Femeii” se va numi “Ziua Partenerului”

“Demos urează tuturor femeilor, atât celor cis cât și celor trans, precum și persoanelor non-binare, un 8 Martie solidar, militant și transnațional, în spiritul luptelor feministe de la începuturi.”

Nu, nu e amuzant. Eu mă consider un tip destul de tolerant, dar asta mă depăşeşte. Probabil că aşa va arăta viitorul. Probabil că politicile sexo-sociale care vin din Olanda, Suedia, Finlanda, Canada, Belgia, din state cu o rădăcină profund protestantă, vor deveni cândva politici publice cu rang de lege.

Probabil că nepotul meu va trăi într-o societate pe care eu nu o voi putea recunoaşte, asimila sau care să mă asimileze. Probabil că şi zoofilia va fi permisă în acele timpuri, pentru că, nu-i aşa, dacă tot îţi iubeşti căţeluşa de apartament, nu ar strica s-o iei şi de nevastă…

Probabil că aici vom ajunge, dar tot ce pot să mă rog este… să nu vină aşa de curând, iar morala creştinească pe care am învăţat-o de la bunică-mea să reziste cât mai mult.

Mă sperie, chiar mă îngrozeşte deja faptul că lucruri pe care le ştiam a fi anomalii şi pe care le toleram discret doar fiindcă existau, devin universale. Mai mult, se prefigurează a veni vremuri în care va trebui nu doar să le respectăm, ci să le şi impunem!

Este ca şi cum, vorbind acum de toleranţă etnică, ar fi impusă limba maghiară ca a doua limbă oficială şi la Bucureşti, şi la Vâlcea, nu doar în Har-Cov (cum este acum). Că, nu-i aşa, dacă sunt români etnici maghiari în trecere sau vor să se mute aici, să aibă “familiaritate”.

Cam aşa vom sta cu noile politici sexo-sociale. De aceea spun, întorcându-mă la urarea adresată de Demos pe 8 Martie, nu m-aş mira dacă, peste 2-3 ani, Ziua Femeii se va numi Ziua Partenerului, că doar aşa e Corect Politic! Se aude Canada? Suedia? Pe când?

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *