Iluminat stradal din stâlp în stâlp cu leduri, proiect european implementat de Stefan Verdes la Livezi

În cazul sistemelor de iluminat stradal, o putere „curată” se traduce prin economii importante la facturile către furnizorul de energie, precum şi reducerea costurilor cu întreţinerea echipamentelor de iluminat. Implementarea unui sistem modular performant, precum şi modernizarea surselor luminoase în cunoştinţă de cauză are o importanţă majoră pentru scăderea consumului şi reducerea pierderilor de energie electrică într-o reţea de iluminat.

Consumul de energie electrică al sistemului de iluminat public al unei localităţi din Romania
este în medie de 20% din consumul total de energie al întregii localităţi. La nivel european se pune din ce în ce mai mult problema reducerii poluării. La momentul actual, iluminatul public din Romania este în primul rând o sursă de poluare cu emisii de CO2.

Prin urmare, se impune integrarea de soluţii de eficientizare a iluminatului cu investiţii pe termen lung. Un proiect de asemenea anvergură a fost lansat la Livezi, de administraţia Verdeş,  în urma unor măsurători adaptate la specificul situaţiei.

” Ne încadrăm în cerinţele europene şi dorim asigurarea unui iluminat de siguranţă pentru toţi cetăţenii din Livezi, indiferent de zonele în care locuiesc. Plus importante economii la bugetul local printr-un sistem modern de lămpi ecologice. Proiectul a fost depus anul trecut, dar se lucrează la el de doi ani de zile. Este un proiect de care locuitorii aveau nevoie. În prezent avem un iluminat învechit, cu un sistem care nu mai este eficient. Noi am schimbat becurile clasice cu unele economice, dar se luminează doar zona de lângă stâlp. Noile sisteme cu lămpi led vor da mai multă lumină“, a declarat primarul Ştefan Verdeş

 Asadar vorbim de un amplu proiect semnat de Verdeş care priveşte iluminatul public, unde nu s-a făcut nimic până în prezent. Astfel comuna Livezi va avea un iluminat modern, din stâlp în stâlp, cu leduri asta însemnând costuri reduse. Acesta se face din fonduri europene.

AP

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *