Iluminat public și utilaje, proiecte semnate de Primăria Scundu

Cu o populație de aproximativ 1900 de locuitori, comuna Scundu strânge din taxe și impozite, 200 mii lei (105 per capita), sume de care tânărul primar Mihai Blejan se declară nemulțumit.

”Normal că nu putem gândi nu știu ce investiții mari, cu resurselor noastre fără a primi sprijini central. E un cerc vicios, noi nu putem face investiții mari în infrastructură, dacă nu avem infrastructură, nu vin investitori iar dacă nu vin investitori, bugetele noastre rămân sărace. Și tot așa. Dacă nu există la nivelul țării nu program amplu de a investi în lucruri elementare – apă, canalizare, drumuri, gaze, România rurală nu va da înainte. România rurală nu este reprezentată de comunele metropolitane și de restul de 80% de localități rurale, care ca și Scundu, se luptă să supravuiețuiască. Dacă nu suntem sprijiniți în marile investiții, satele se depopulează, școlile se închid, casele se dărâmă, drumurile se distrug, ne trezim cu o Românie abandonată. Noi asta vrem să fim sprijiniți măcar pentru cofinanțări. Pentru că resursele noastre sunt limitate”, spune Mihai Blejan.

Acesta se luptă pentru a implementa proeict de canalizare fără de care nu poate accesa un proiect pe drumuri. Acum depune proiecte pe PNRR (canalizarea) și speră să se deschidă o linie de finanțare pentru drumuri, aplicând pe Ministerul Agriculturii unde se alocă 1 milion de euro pentru infrastructura rutieră.

În aceste zile se fac lucrări pe strada Islazului, riogle, pietruiri, podețe. Recent a fost semnat proiectul pentru iluminat public de-a lungul drumuluui județean iar prin GAL, primăria va achiziționa un tractor cu remorcă și cu tocător pentru vegetație.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *