Iluminat public modern în comuna vâlceană Scundu
Comuna Scundu a obşinut prin FDI, fondurile necesare pentru iluminatul public modern, în valoare de 562.699 lei.
Localitatea mai are în derulare proiecte de infrastrutură care pot ridica gradul de confort al locuitorilor.
Trebuie spus că localitatea se află pe unul dintre cele mai frumoase trasee din zona subcarpatică a Vâlcii, un areal bogat în apă, fiind comuna cu cele mai multe izvoare pe un perimetru relativ redus, nu mai puţin de 400 de izvoare naturale curg se regăsesc ăn Scundu.
Există cişmele şi în pădure şi pe islaz, nu doar pe marginea uliţelor sau a drumului judeţean care tranzitează localitatea.
Primarul Dumitru Blejan nu exclude posibilitatea ca, datorită izvoarelor naturale, Scundu să fie localitatea cu cel mai multe fântâni din România, pe cap de familie.
În urmă cu câţiva ani, administraţia locală se gândea serios să vândă apa plată pe internet străinilor. Cişmelele atât cele construite de localnici, cât şi cele ridicate de autorităţi se întind pe toată suprafaţa comunei de aproximativ 5.000 de hectare. Iar numărul lor depăşeşte 400.
Este posibi, ca apa care se află pe teritoriul localităţii să cauzeze alunecările de teren care afectează platforma drumului judeţean. În acelaşi timp, Scundu este şi localitatea unde în luile secetoase ale verii iarba nu se veştejeşte iar aspectul vegetaţiei este unul verde, până târziu în toamnă.
AP