Iluminat public modern, 2 poduri noi şi apă în toată localitatea Oteşani

De la Luncavăţ în sus, de o margine şi de alta, printre tufele albe de coada-şoricelului, este un vacarm de cosaşi. Sus, în pădurile Oteşaniului, se întâmplă o mare minune. Aici, fagul şi stejarul se întâlnesc pentru predarea ştafetei. Fagul se opreşte din drumeţia lui pe potecile forestiere şi lasă ramurile gorunului să îi continue povestea spre sud.

Vorbim de o localitate care închide la est frumoasa Depresiune a Horezului, deschizând Valea Luncavăţului, râul care aduce de la munte spre Olt, cântul păstorilor. Aici la Oteşani, ultima comuna necolectivizată de pe vremuri timpul toamnei îşi face simţită prezenţă acum la debut de septembrie

În prezent, Primăria lucrează pe mai multe direcţii, la infrastructură. Astfel, 1500 de gospodării vor avea apă în urma unui proiect integrat, în cadrul căruia vorbim de10 km de rețea de apă și canal, de-a lungul drumului național, dar și pe drumurile laterale se vor face racorduri la cele patru stații de captare.

Prin PNDL 2, sunt în executie două poduri pentru care s-au alocat:  738,339.00 lei pentru construirea unui pod din beton armat în comună şi 3,766,750.00 lei pentru construirea unui pod peste pârâul Luncavăț, în punctul Vâlculești, satul Cârstănești.

De asemenea, mai sunt  2,277,685.00 lei finanţare pentru extindere, reabilitare, anvelopare termică, modernizare și dotare Ansamblu școlar Cârstănești.

Mai este în derulare un proiect de iluminat public care înseamnă montarea a  415 lămpi cu led, urmând să înceapă lucrările la after school-ul şcolii din Cârstănești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *