Ilie Cobrescu: ”Politicienii trebuie obligatoriu testați psihic înainte de a accede într-o funcție publică”

Pentru viitori parlamentari ALDE-Pro România, meseria de politician este una care trebuie testată clinic din punct de vedere al afecțiunilor psihice. România nu se dezvoltă sănătos decât dacă are la conducere politicieni clinci sănătoși mintal.

Împreună cu colegul meu, Psihologul clinician principal Adrian-Daniel SANDU – președinte al Colegiului Psihologilor Vâlcea și candidat PRO România pentru Senatul României, dorim să inițiem demersurile în scopul modificării legislației referitoare la psihologii clinicieni, privind decontarea serviciilor de Psihologie clinică și Psihoterapie prin sistemul asigurărilor de sănătate și de acordare a dreptului psihologilor clinicieni de a încheia contracte directe cu Casele de Asigurări de Sănătate. 

Astfel, beneficiarii serviciilor psihologilor vor avea parte de GRATUITATE‼️ Vorbim aici despre evaluare psihologică, terapie logopedică, stimulare cognitivă, terapie ABA și PECS (pentru copii cu autism), psihoterapie, consiliere psihologică etc. 

Vom iniția modificarea Legislației Muncii, astfel încât toate categoriile de personal să beneficieze de evaluare psihologică la angajare, control periodic și la reluarea activității. 

 Prioritar este ca testarea să vizeze și funcțiile de demnitate publică, nu putem accepta să fim conduși de persoane cu afecțiuni psihice. 

Este necesară modificarea Legislației privind persoanele cu handicap, astfel încât să se revină la înființarea Comisiei Superioare de Expertiză, desființarea acesteia ducând în prezent la un blocaj instituțional și obținerea drepturilor persoanelor cu handicap numai urmând calea justiției. 😞

🗳 Pe 6 Decembrie, ieși la vot și alege înțelept! Alege PRO România pentru un viitor mai bun! Prima pagină, poziția a 2-a! 

Material comandat de Pro România, realizat de S.C. Vâlcea Week SRL, cod AEP 11200008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *