Îl vrem pe Ion Cîlea înapoi!

Motto: “Decât cu un Păsat la câştig, mai bine cu un Persu la pagubă”

Nu credeam că am să scriu vreodată un astfel de material, dar întorsătura de situaţie de la Consiliul Judeţean Vâlcea cere imperios medicinii şi parapsihologiei, metode rapide de a-l readuce la la viaţă pe Ion Cîlea. De ce?

Absurdul situaţiei de a propune un anti-politician, un anti-administrator, un anti-orice, mă refer aici la Gheorghe Păsat, drept preşedinte al Consiliului judeţean Vâlcea, aruncă în aer logica lucrurilor şi ne face să îl regretăm pe Ion Cîlea.

Se pare că PNL Vâlcea, aripa veche, în ciuda opoziţiei vehemente a PDL, a ales să-l nominalizeze pe Gheorghe Păsat drept preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea. Păsat este un băiat de treabă, unul cu care se poate glumi sau sta de vorbă în particular, la un şpriţ, dar absolut nimic nu-l recomandă pentru scaunul de la Consiliul Judeţean Vâlcea.

Este cea mai grozavă anomalie pe care au de gând să o promoveze liberalii vâlceni. Păi, domnul Buican ar trebui să ştie că Dumitru Persu e parfum, e profi, pe lângă oferta dumnealor iar Ion Cîlea se învârte în mormânt aflând pesemne cine va sta pe scaunul său. Care or fi calculele liberalilor pentru această variantă, nu ştim, dar s-au contrat atât de mult să nu-l propună pe Bogdan Pistol, care avea aspect commercial, s-a vehiculat chiar şi varianta Jinaru, dar să dai lovitura de stomac, cu Păsat, este peste capacitatea oricui ins cu IQ, de înţelegere. În acest moment a început sfârşitul PNL la Vâlcea.

Nu ştiu dacă domnul Buican ştie aspectul, că la şedinţa de luni, când Păsat a incept să bată câmpii despre interese de grup de partid, majoritatea colegilor săi liberali consilieri, au început să exaclame “Cine dracu l-a pus p-ăsta să vorbească?” Cam acesta este respectul pe care îl are Păsat în rândul colegilor de partid, adică deloc, el este ciuca miştourilor de grup, el e băiatul despre care se dau coate, este un fel de “mocofan” al lor. Păi şi Trancă ar obţine mai multă impunere decât Păsat.

Buican ori are chef să facă mişto de Vâlcea, punând un om la mişto, ori nu îl mai interesează judeţul. Sincer, nu există om din PNL sau PDL cu care să nu fi vorbit de-a lungul timpului şi să nu vorbească amuzant şi funny despre Păsat.

Păi în această funcţie de lider de CJ Vâlcea îţi trebuie un individ cât de cât de forţă, care beneficiază de respect, care este totuşi cunoscut.

Am sunat în seara asta un primar care nu aparţine nici PSD şi nici PNL şi l-am întrebat ce părere are despre Păsat ca viitor preşdinte al CJ. “Cine e ăsta?” “Gică Păsat!” “Hai domne glumeşti. E ăsta consilier la liberali?” “Da, e chiar un fel de lider al conislierilor liberali” “Stai, că nu îmi amintesc, Aaaa, să nu.mi spui că e ăla cu ochelari care stătea aici în faţă lângă Pistol” “Da, el e” “Aoleo, ce dracu e în capul lui Buican”

Deci din acest moment, eu, care eram unul din contestatarii lui Dumitru Persu, îl anunţ pe secretarul executiv al PSD că va avea în mine, un tip neutru. Voi înceta să-i mai cer demisia sau retragerea, ba dimpotrivă, vreau să îl văd, pentru că mi s-a făcut un dor al naiba de Cîlea. Nu credeam că liberalii mă vor determina vreodată să spun asta.

Şi vorba aia…decât cu un Păsat la câştig, mai bine cu un Persu la pagubă.

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *