Îl va bascula Buican pe Pîrvulescu, având în vedere că stânga merge unită la alegerile locale?

Ecuaţia politică la Vâlcea s-a schimbat începând de azi, odată cu asumarea publică a lui Mircia Gutău a susţinerii pentru Constantin Râdulescu, pentru un nou mandat la şefia judeţului. Cu alte cuvinte, va urma probabil ca liderul PSD să întoarcă acelaşi serviciu pentru Gutău, în zilele următoare, iar la Vâlcea să avem o alianţă mutuală între PSD şi PER, care să securizeze culoarul stângii pentru cele două funcţii primăria reşedinţei şi preşedinţia Consiliului Judeţean.

Mingea este cum în terenul liberalilor. Unde cele trei culoare ale partidelor de dreapta sunt separate ba chiar adversare. În aceste condţii, şansele ca oricare din cele trei partide de dreapta PNL, USR, PMP sunt infime să emită vreo pretenţie la una din cele două funcţii.

Nuca tare a unei posibile alianţe, este categoric Virgil Pirvulescu, fostul „tehnocrat” pesedist, paraşutat de câteva luni în ograda PNL, în urma unui marketing de facebook, de retorică anti-Gutău. Este impedimentul oricărei alianţe, nici USR, nici PMP nu vor face niciun pas de negociere, până ce Pîrvulescu nu va fi scos din schemă.

PNL a încercat să-i cumpere pe userişti cu funcţii, promiţând tot felul (viceprimar, vicepreşedinte de CJ, secretar de stat, etc), neînţelegând că progresiştii nu fac parte din schema clasică de gândire oportunistă, de a putea fi cumpăraţi cu funcţii.

Condiţia pentru a se aşeza la masa negocierilor a USR este una singură, nenegociabilă. „Fără Pîrvulescu”.

Liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican este astfel într-o fază destul de ingrată. Procentele USR, chiar şi o medie de 10% nu sunt de neglijat, în economia alegerilor. Vrea să le obţină sau joacă la risc? Dacă vrea să le obţină nu are decât o variantă, eliminarea lui Pirvulescu din schemă.. O va face?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *