Idee periculoasă: construcţia capetelor autostrăzii Sibiu-Piteşti salvează Valea Oltului

O idee extrem de periculoasă începe să prindă contur în privinţa autostrăzii Sibiu-Piteşti, o idee susţinută de mai mulţi vâlceni şi care la prima vedere pare în avantajul judeţului dar care poate fi o capcană letală.

Ce se aude de fapt.  Se spune că studiul de fezabilitatea pentru cele două capete de autostradă, porţiunea cea mai uşor de realizat va dura cinci luni, Adică pentru Vestem – Boiţa şi pentru Bascov – Tigveni. la aceste două capete lucrările ar putea începe cel târziu în vara lui 2016. Sunt mai mulţi vâlceni care spun că acestea ar fi suficiente. În sensul că, oricum DN 7, Valea Oltului se va lărgi cu încă o bandă pe porţiuni destul de ample şi atunci, pentru transportul de marfă şi pentru salvarea conercianţilor de pe Valea Oltului este ideal aşa.

Adică, nu şi-ar avea rostul partea prin munţi, adică tronsonul Boiţa – Câineni – Perişani – Tigveni pentru că “am omorî Valea Oltului şi implicit Brezoiul şi Călimăneştiul”. Şi atunci am putea să tărăgănăm partea de mijloc şi să ne mulţumim cu Sibiu – Boiţa şi Tigveni – Piteşti, în acest sens am salvat traficul prin judeţ de marfă şi turismul.

Cred că nu am auzit o mai mare tâmpenie decât asta, un patriotism local extrem de ieftin, de parcă turiştii ar veni la Călimăneşti doar dacă au autostradă până la hotel sau pe Valea Lotrului. Orice staţiune sau orice vale turistică poate fi căutată chiar dacă se afla la mii de kilomtrii depărtare de o autostradă.

Şi în nici un caz, Comisia Europeană, instituţia care alocă fondurile nu s-ar mulţumi cu aceste capete pentru idealul de a salva trei buticuri de pe Valea Oltului.

Aşa că îi rugăm pe cei care susţin ideea de mai sus să înceteze a o mai mediatiza, ar fi cazul să ieşim dintr-un balcanism atât de feudal.

Oricum greşeala aparţine CNADNR care a făcut această diferenţiere pentru studiile de fezabilitatea, 5 luni pentru capete şi 12 luni pentru tronsonul montan.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *