Iarna cu zăpadă vine, la Vâlcea, duminică, la ora 2 de amiază

Pentru că nu am fost cuminţi anul trecut, iarna nu a vrut să ne ofere zăpadă de Crăciun. A fost un pic de praf de zăpadă de Revelion.

Restul ni-l dă acum, exact când se termină vacanţa. Cel puţin aşa ne anunţă ANMH. Ninsorile vor veni de duminică, de la ora 14.00 fix, şi uite că iarna se decalează cu o lună, decembrie fiind considerată, cel puţin pentru anul 2015, o lună de toamnă.

În acest sens, sperăm că Drumurile Naţionale, doamna State, nu-i aşa?, că nu vom fi nepregătiţi. Iar domnul Vălimăreanu de la RAJDP se va îndura să scoată pe Drumurile Judeţene, care şi aşa arată ca vai de mama lor, ceva utilaje, chiar dacă sunt alea cu care nemţii înaintau pe cotul Donului.

Deci, luni dimineaţa, când majoritatea vâlcenilor au de gând sau sunt nevoiţi să înceapă munca, sperăm să ne putem deplasa.

Vestea bună este pentru cei mici, care pot să scoată târliile din dotare, pentru o săptămână de vacanţă.

Meteorologii au emis o atenţionare meteorologică de ninsori, intensificări ale vântului şi temperaturi scăzute, valabilă în 10 judeţe, pentru perioada 3 ianuarie, ora 14.00 – 4 ianuarie, ora 12.00.

COD GALBEN. În intervalul 3 ianuarie, ora 14.00 – 4 ianuarie, ora 12.00, ninsorile se vor extinde dinspre sud-vestul extrem al ţării şi vor cuprinde treptat regiunile sudice, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de aproximativ 10 cm..

În Oltenia şi vestul Munteniei, vântul va avea intensificări temporare, atingând la rafală 50-55 km/h, iar în sudul Banatului 60-70 km/h, viscolind zăpada.

Vremea se va menţine geroasă în majoritatea regiunilor, iar în estul Transilvaniei şi în nordul şi centrul Moldovei, temperatura aerului va coborî local sub -15 grade.

În sudul Dobrogei, precum şi în estul şi centrul Munteniei, inclusiv municipiul Bucureşti, va ninge slab, îndeosebi în noaptea de duminică spre luni (3/4 ianuarie), iar vântul va sufla cu 40-45 km/h.

One comment

  • Radu

    Sa il anunte cineva si pe Bebita de la Piete Prest. Anul trecut pe vremea asta a distrus masina platita de toti locuitorii orasului pe care o folosea sa mearga acasa. Poate anul asta se ocupa sa nu m patinam cu masinile.
    Domnule Tabirca, e corect sa platiti amenda pt. ca nu ati intervenit la polei? Sau…. negociati o musamalizare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *