Hypermarket Carrefour şi un Mall în anul 2016 în zona CPL din Râmnicu Vâlcea

Anul 2016, pentru Râmnicu Vâlcea, va fi unul destul de interesant din punctul de vedere al dezvoltării pe palierul construcţiilor de tip Mall şi pe segmentul retail.

Astfel, zona cunoscută drept CPL se va schimba cu totul, începând din primăvara anului viitor.

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) a semnat un precontract de achiziţie a 12 hectare de teren din Râmnicu Vâlcea, cu foştii acţionari ai BelRom.

Tranzacţia este estimată la circa 10 mil. euro, conform calculelor Capital. NEPI intenţionează să construiască aici un nou parc de retail.

Proiectul va intra în concurenţă cu River Plaza Mall al portughezilor de la Sonae Sierra şi cu Winmarkt al grupului italian IGD.

„Preţul convenit este similar cu al celorlalte terenuri pe care le-am achiziţionat. Din perspectiva noastră, terenurile din oraşele secundare ar trebui să aibă cam acelaşi preţ, deoarece chiriaşii sunt dispuşi să plătească chirii similare. Costul de construcţie fiind aproximativ la fel, nu pot fi fluctuaţii prea mari la preţul terenului“, a declarat pentru Capital Alex Morar, CEO-ul NEPI.

Terenul cumpărat de NEPI face parte dintr-un lot mai mare, de 22,5 hectare, pe care BelRom l-a cumpărat în 2009 de la omul de afaceri Viorel Cataramă pentru circa 23 mil. euro. Preţul actual de vânzare a proprietăţii poate fi estimat la sub 100 euro/mp, potrivit informaţiilor din piaţă. NEPI a cumpărat, până acum, de la acţionarii BelRom, parcurile de retail din Brăila şi Drobeta-Turnu Severin.

 În 2011, acţionarii BelRom s-au împărţit în două grupuri, separându-şi proprietăţile. Echipa formată din Steven Van Den Bossche şi Kris Carton a păstrat parcurile de retail din Bacău şi Focşani (aflate acum în insolvenţă) şi terenurile din Craiova (pe care a fost construit Electroputere Parc – aflat şi el în insolvenţă), Deva şi Râmnicu Vâlcea. De cealaltă parte, grupul condus de Carl Decoopman a rămas cu Severin Shopping Center (vândut în 2013 către NEPI) şi cu terenurile din Botoşani (pe care în 2011 a fost inaugurat un centru comercial), Piatra-Neamţ şi Roman. Înainte de a-şi separa activitatea, BelRom a dezvoltat trei parcuri de retail în Sibiu, Târgu Mureş şi Brăila, pe care le-au vândut cu peste 230 mil. euro. NEPI este cel mai mare proprietar de spaţii comerciale moderne din ţară, cu un portofoliu evaluat la aproape 2 mld. Euro”

Astfel la finalul lunii noiembrie 2016, în Râmnicu Vâlcea va funcţiona al doilea Mall, similar celui din Târgu Jiu şi un complex Carrefour.

În acest sens, există deja calcule pentru o nouă arteră de circulaţie paralelă cu râul Olt, care să pornească de la Agenţia de Mediu şi să se continue până la Complexul Hidroelectrica.

Asta pentru că, în afara Mall-lui şi a hypermarketutului Carrefour, zona mai prevede construcţia  unui cvartal de blocuri turn şi a unei clădiri de birouri.

AP

4 comments

 • misu

  …si cu asta puteti pune punct micilor comercianti care au mai supravietuit deschiderilor Kaufland si Billa.Dar eu am alta dilema..oare cand IDIOTII astia ignoranti care se perinda pe la carma urbei (primarie), vor vedea ca orasul are nevoie de altfel de investitii,….o fabrica de exemplu….cum a fost una numita Pirelli…Suntem un oras de someri si pensionari si noi facem mall-uri….bravo noua.”Multumim” domnule Gutau…domnule Radulescu…domnule Matei…ati intors orasul cu 50 de ani in urma….

  • Ion

   Sunt total de acord cu dumneavoastra…Orasul acesta duce lipsa de locuri de munca,dar ni se construieste un mall,prodacator de bani pentru hoti…Interese mizerabile se perinda in jurul acestui proiect.

 • Frent Florenta

  Va rog , sa imi spuneti cine stie unde se depun CV pentru noul moll . Multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *