Huliganul Cristi Iliescu pleacă de la curtea regelui Păsat

În urmă cu aproape un an scriam acest articol despre Cristi Iliescu, atunci când şi acest ziar şi site-ul „la raport” eram pe începuturi şi flencăream ore întregi despre clasa politică mediocră a acestui judeţ. El fiind în acea vreme un liberal deşi era inteligent.

În fine, azi, Cristi Iliescu a demisionat de la CJ, circulând două variante. Fie prima, cea morală, prin care Iliescu spune că a văzut mult prea multă mafie prin preajmă sau a fost pus să facă anumite chestii care l-ar fi determinat să ajungă prost, fie a doua variantă prin care se spune că Iliescu nu ar fi fost ajutat în demersurile financiare pentru a ţine gazeta…

Varianta corectă o ştie doar el, Iliescul..(cum naiba o fi să porţi numele unui fost preşedinte gorbaciovist”). Cert este că ne pare râu, pentru că derbedeul de Iliescu avea charismă. Să fie sănătos de altfel, pentru că de gagici nu cred că duce lipsă.

Redăm acum articolul scris în 17 februarie 2015, când Iliescul pupa firmanul domnesc…al lui Gică Păsat

Play:

„Orice for local, naţional, judeţean, marţian sau borgian are nevoie de bărbos, de un ciudat, de un tip care pare că nu-i de acolo. Un tip care stă cu mâinile în buzunare, care pare că are o durere în excrescenţa masculină. Care nu pare inteligent dar e, care are o combinaţie între şemecher, afemeiat, titrat şi golan. Ăsta este noul consilier judeţean de Vâlcea, Cristian Iliescu.

Personaj controverast, omul de quintă roială, adolescentul cuminte dar derbedeul din studenţie, a apărut marţi în cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, pe rolul defunctei principese, Claudia Militaru. Primul gest pe care l-a făcut a fost un sărut galeş cu Iosif Visarionovici Persu băgând sperietura în Simion, fetişcana de la PDL care visează orgamsul liturgic de a deveni viceşef prin acest for.

Iliescu ştie să fie gorila de pe stradă, omul care s-a luat la trântă cu un ziarist, a fost paiul din dosul lui Frâncu, omul care pare că nu are decât un job, băutul cafelei de la cafeaneaua tribunalului.

Iliescu vine astfel în grupul de mitici de la CJ Vâlcea şi coboară media de vârstă, dimensionând grupul Popescu, Buşu, Grigorescu. Adică, un suflu nou şi ironic peste troglodiţii de acolo care nici acum după doi ani nu ştiu ce caută acolo.

Lui Iliescu i s-a făcut şi un favor. Nici nu a gustat bine din pâinea şi sarea de la CJ şi a primit o sinecură, adică l-au botezat drept omul judeţului la sandilăii de la Drăgoeşti. Adică l-au trimis într-o zonă ştiută, unde ar putea recurta indivizi mult mai apţi să ocupe fotolii de consilieri judeţeni. Şi sunt convins că mulţi din ce de la Drăgoeşti îl vor percepe ca pe ceva firesc, de-al lor.

În fine, Iliescu nu va place multora din colegi, din presă, ba mai mult se joacă şi chiar o face bine cu un site de ştiri, semn că există un suflu bun în calitatea mass-media, într-o zonă, unde sunt ziarişti care confundă stixul cu pixul şi unde mediocrizarea României a făcut ca ţara nostră să piardă lăcătuşi sau coafeze bune, în detrimentul presei.

Apariţia lui Iliescu la consiliul judeţean înseamnă totuşi o însănătoşire a spiritului şi o îmbolnăvire a prostiei. Apropos, Cristi Iliescu e un tip care a citit şi cărţi, fapt ce-l face un fel de mutant prin Vâlcea noastră. Deşi nu pare. Şi mai e ceva, care aşa cum am mai spus, Iliescu nu e tâmpit dar se pricepe foarte bine să joace şi rolul ăsta. Plus că îi plac femeile, textul bun, o replică criptată şi o ironie acolo unde îi e drag prostului să i-o plasezi. Fix în spaţiu empiric abisal dintre urechi. Succes, huligane!

James Juis”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *