Hotel-sport modern la Râmnicu Vâlcea

Râmnicu Vâlcea va avea un hotel modern, pentru cazarea sportivilor, cu sprijinul financiar al ministerului de resort, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport (DJTS), Bogdan Marinescu.

“Am discutat cu domnul secretar de stat, Cristian Cosmin, care a promis că ne va ajuta cu fonduri pentru a pune la punct în Râmnicu Vâlcea, un hotel sport modern aşa cum au şi alte oraşe din ţară. Clădirea noi o avem, dar va trebui efectiv modernizată, pentru că aici există multe competiţii sportive şi vâlcenii noştri fac performanţă acolo unde se confruntă. Râmnicul este un oraş al sportului şi este păcat ca atunci când vin la Vâlcea competitorii să fie cazaţi pe la tot felul de pensiuni împrăştiate prin judeţ, în loc de a fi toţi la un loc. Domnul secretar de stat mi-a dat asigurări că vor fi date fonduri în acest sens”, a precizat Marinescu.

Reabilitate vor fi şi două tabere din judeţ, Brădişor şi Căciulata, care ulterior vor intra în circuitul turistic naţional pentru elevi şi sportivi, a mai adăugat Marinescu.

Potrivit datelor DJTS Vâlcea, Ministerul a alocat în acest an, pentru Vâlcea, fonduri în valoare de 100.000 de lei, urmând ca până la sfârşitul anului să mai fie alocaţi 30.000 de lei.

Sportivii vâlceni au obţinut în acest an la campionatele naţionale 37 de medalii de aur, 48 de medalii de argint, 68 de medalii de bronz, iar la campionatele internaţionale, 20 de medalii de aur, 19 de argint şi 45 de bronz.

www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *