Horezu va deveni stațiune de interes național

De altfel, excluzând cele două municipii, Horezu este este cel mai dezvoltat oraș din cele 9 care se află în județul Vâlcea, cu o ponderea în veniturile proprii care se află la jumătate din cele ale municipiului Drăgășani.

Horezu este capitala uneia din cele mai frumoase zone turistice ale Vâlcii, unul dintre cele mai mari și mai frumoase din Oltenia de sub Munte, fiind mai mare decât Novaci sau Baia de Fier, celelalte orașe ale acestei spectaculoase regiuni turistice.

În prezent este stațiune turistică de interes local dar are toate premisele pentru a deveni una de nivel național, orașul dimensionându-se de la an la an cu noi structuri hotelier.

Un cartier turistic se construiește la intrarea dinspre Râmnicu Vâlcea iar în foarte scurt timp în Horezu vom avea un parc unic, ca urmare a unor investiții publice și private.

În această vară, turiștii vor descoperi un centru istoric complet reabilitat și un număr crescut de pub-uri. Există de altfel o dinamică uriașă a capitalei ceramicii românești, care s-a simțit și în perioada sărbătorilor de Paște, când sute de turiști au fost prezenți aici.

”Cifrele spun totul despre economia orașului. Una care crește de la an la an. Vestea bună o avem că în acest an va începe aducerea curentului electric sus la Vârful Romani, ceea ce va însemna un stimulent uriaș pentru dezvoltarea de acolo. Există după cum se știe un proiect imobiliar și de turism pentru sporturile de iarnă care va fi accelarat odată cu aducerrea curentului elctric”, spune primarul Nae Sărdărescu.

Așadar orașul Horezu este unul care are perspectivă, o dinamică economică și viitor. Număruil agenților economici a crescut în ultimii ani și putem vorbi chiar de o capitală a Vâlcii de Vest. De altfel toate cele zece comune care compun arealul Depresiunii Horezu depind de această dinamică a orașului de pe Luncavăț.

În Horezu avem peste 500 de locuri de cazare, un monument UNESCO, Mănăstirea Hurezi, ceramică tot patrimoniu UNESCO, o microstațiune în construcție, sus la Vârful Romani și vorbim de unul din cele mai vechi orașe românești, de fapt un oraș domnesc, al marelui voievod Constantin Brâncoveanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *