Horezu va avea un muzeu al ceramicii dar şi ateliere de învăţat olăritul în viitorul Centrul Cultural Olari

Unul dintre cele mai mari centre culturale tematice din România, se construieşte la Horezu, în satul tematic Olari.

Menirea acestui centru multifuncţional este aceea de a conserva tradiţiile, patrimoniul dar şi de a oferi o perspectivă acestui meşteşug, ceramica hurezeană.

„Vrem să nu piară această tradiţie. De aceea prin acest centru se va crea un laborator de idei, un concept care va face cunoscut acest meşteşug şi noile generaţii vor fi învăţate să-l respecte, să-l înveţe şi să-l promoveze. În toată lumea, ceramica este artă, patrimoniu, turism”, spune primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Centrul cultural Horezu va include un muezu al ceramicii, ateliere şcoală unde se va preda meştelugul olăritului şi o sală de conferinţe.

Locaţia acestui centru este chiar la capătul străzii tematice Olari, stradă unde locuiesc şi muncesc cei mai mulţi meşteri olari din România.

Poate nu multă lume ştie că la Horezu de Vâlcea există o mină de aur. Dar aurul de aici nu este extras toxic, nu se scoate cu cianuri, nu, aurul de la Horezu este scos de Dumnezeu cu ajutorul oamenilor. Adică al meşterilor care se joacă de creaţia.

loading...

One comment

  • Cojocariu Delia

    Mi-ar placea sa se facă tabere pentru copii, unde sa învețe acest meșteșug. Și chiar și pentru Adulți. Ar fi o relaxare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *