Horezu va avea din nou, după 24 de ani, un parc orăşenesc, anunţă primarul Fârtat

Oraşul Horezu va avea din nou un parc orăşenesc de 2 hectare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Ilie Fârtat.
“Până în 1989, Horezu a avut un parc orăşenesc, dar apoi a fost retrocedat proprietarilor de teren. După ani de discuţii şi după diligenţe cu actualii proprietari, s-a reuşit obţinerea de către municipalitate a unei suprafeţe de 2 hectare, care vor fi transformate în parc orăşenesc. Această zonă se află pe malul pârâului Râmeşti, unde este acum o zonă forestieră, un zăvoi. Aici vor fi amenajate alei, băncuţe, iluminat, terenuri multifuncţionale de sport. Dar şi terenuri de joacă, zone pentru şah. Voma menaja şi o zonă pentru picnic”, a precizat primarul din Horezu.
Fârtat a spus că “nu era normal ca al treilea oraş ca mărime din judeţ şi un centru administrativ pentru zona de est a Vâlcii” să nu aibă o zona de “agrement şi relaxare”.
“Oraşul Horezu este un centru turistic şi social pentru toată zona de est a Vâlcii. Avem al treilea spital ca mărime, unul dintre cele mai mari licee din Oltenia, centru turistic pentru Depresiunea Horezu, staţiune tradiţională, dar lipsea exact parcul orăşenesc. Din primăvară, astfel, Horezu, va avea o nouă atracţie turistică, pentru cei care vor vizita regiunea”, a mai spus primarul Fârtat.
Parcul din oraş a fost desfiinţat în urmă cu 24 de ani.
Oraşul Horezu, cu 8000 de locuitori, este cel de-al treilea oraş ca mărime din judeţul Vâlcea, definit drept staţiune tradiţională şi un important centru cultural, aici fiind capitala ceramicii româneşti şi tot aici existând monumentul de patrimoniu UNESCO – Mănăstirea Hurezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *