Horezu încheie un an de excepţie, cu un număr record de turişti şi cu investiţii majore în infrastructură

Cu peste 10.000 de turişti doar în această vară, oraşul Horezu poate fi numit aşadar un pol regional în judeţul Vâlcea, o destinaţie de excelenţă, poate şi de aceea, pentru sărbătorile de iarnă, aici vorbim de un turism “cu casa închisă”.

Ceramica de Horezu, mănăstirile, staţiunea Vârful lui Romani, toate comunele din arealul subalpin, sunt obiective pe care nu ai cum să nu le ratezi dacă  ajungi în această frumoasă zonă a Vâlcii.

Pentru primarul Nicolae Sărdărescu, anul 2019 a fost unul mulţumitor, reuşind să obţină finanţarea pentru mai multe proiecte cu fonduri europene dar şi cu fonduri guvernamentale.

Horezu a cunoscut un număr de 8 noi investitori în zonă, o multinaţională a inuagurat un centru comercial. S-au creat aproximativ 400 locuri noi de muncă, au apărut noi pensiuni , sunt în construcţie cel puţin 2 hoteluri de 4 stele, iar la în staţiunea Vârful Romani deja avem prima pârtie de schi funcţională.

Totodată centrul istoric intră complet în reabilitare şi extindere iar un nou bulevard se finalizează în oraş.

Mai multe artere au fost asfaltate, Horezu intrând în rândul oraşelor dezvoltate, are viitor, are perspective, pentru anul 2020, mai multe proiecte vin să înnobilieze Cetatea Lutului.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *