Horezu face paşi importanţi pentru a deveni al treilea municipiu al Vâlcii

Anul 2019 a fost un an care a accelerat dinamica oraşului Horezu, oraş care ar putea deveni în următorii 10 ani, un municipiu, fiind deja polul economic al Vâlcii de Vest.

Horezu a cunoscut un număr de 8 noi investitori în zonă, o multinaţională a inuagurat un centru comercial. S-au creat aproximativ 400 locuri noi de muncă, au apărut noi pensiuni , sunt în construcţie cel puţin 2 hoteluri de 4 stele, iar la în staţiunea Vârful Romani deja avem prima pârtie de schi funcţională.

Totodată centrul istoric intră complet în reabilitare şi extindere iar un nou bulevard se finalizează în oraş.

Printre lucrările de infrastructură care au ridicat gradul de confort al oraşului putem aminti: reabilitarea străzilor Olari – Bălăneşti, A.I. Cuza, Bulevardul Mircea cel Bătrân, strada I Ghe Duca, amenajarea parcărilor din zona blocurilor O1, O6, O3, R1, R2, O4 şi modernizarea iluminatului public. Totodată au fost achiziţionaţi 3.500 metri pătraţi unde s-au construit 2 parcări.

S-a consolidat alunecarea Gulimani, s-a extins drumul în satul Ifrimeşti, au fost amenajate rigole şi podeţe pe străzile Nicolae Bălcescu, Neagota, Olari şi s-a lărgit curba pe strada Olari. S-au reabilitat drumurile din satele Romanii de Sus, Tănăseşti.

Pe străzile 1 Decembrie şi Tudor Vladimirescu s-au amenajat trotuare.

în prezent se lucrează la creşa „Pomul Vieţii”, o sală de sport de 180 de locuri şi Centrul Cultural Horezu.  În perioada următoare vor începe lucrările la Centrul Cultural Sălişte, Centrul Istoric Horezu, grădiniţa Casa Piticilor, Parcul Ctin Brâncoveanu.

Mai poate fi menţionată achiziţia de aparatură medicală pentru ambulatoriu şi reabilitarea a trei corpuri ale Colegiului Constantin Brâncoveanu.

Prin FDI, proiectul de alimentare cu gaze a localităţilor ADI Carpatica din Depresiunea Horezu a fost declarat eligibil.

Statiunea Horezu, capitala „Olteniei de sub munte” se afla in depresiunea cu acelasi nume, intr-un cadru natural feeric la care contribuie padurile, culmile muntilor Capatanii, Slatioarei si bogatia florei si faunei.

Zona este recunoscuta pentru traditiile, preocuparile adanc inradacinate (cresterea animalelor, pomicultura, prelucrarea lemnului, pictura religioasa si olarit) si pentru multitudinea de lacasuri de cult.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *