Horezu a intrat in circuitul internaţional de Bridge şi Şah

Primarul de Horezu, Nicolae Sărdărescu, a declarat că “Etapa Hurezi” a Campionatului Naţional de Bridge, care tocmai s-a încheiat în luna septembrie, a fost un succes şi oraşul se pregăteşte pentru a intra în circuitul internaţional al acestui joc.

“Cred că cei peste 100 de jucători, dar şi mulţi invitaţi din străinătate care au participat la campionatul de bridge au fost încântaţi şi de aspectul boem al oraşului nostru, de cafenele, de tradiţii. Şi nu e vorba de orice tip de jucător, vorbim de un jucător cu pretenţii. Discuţiile purtate cu organizatorii ne determină să sperăm că vom intra şi în circuitul internaţional de bridge”, a declarat Sărdărescu.

Jucătorii de bridge, participanţi la Cupa Hurezi (17- 19 septembrie), şi invitaţii din Marea Britanie, Germania şi Irlanda au stat o săptămână în staţiunea vâlceană Hurezi, fiind cazaţi la pensiunile din zona Olari şi din centrul oraşului.

De altfel, tradiţia bridge-ului în Vâlcea nu este una nouă. Până în 1947, la Băile Govora se desfăşura anual Campionatul Naţional.

Horezu a intrat şi în circuitul mondial al turneelor de şah, astfel, în luna octombrie, în staţiunea vâlceană se va desfăşura Turneul Open Cup, unde vor participa 200 de jucători, acesta fiind, potrivit edilului Nicolae Sărdărescu, cel mai mare eveniment de acest gen la nivel mondial din această lună.

“Vor veni 200 de jucători din toată lumea, invitaţi de prestigiu. Am rugat deja toate pensiunile să transmită locurile de cazare disponibile. Avem, oricum, un centralizator în timp real pe site-ul primăriei. Turneul se va desfăşura în perioada 13 – 16 octombrie şi este, după Turneul de Bridge, a doua mare reuşită ca recunoaştere a staţiunii noastre pentru aceste tipuri de sport, la nivel internaţional”, a spus Sărdărescu.

Turneul de şah Open Cup pentru jucătorii cu coeficient ELO sub 2100 se desfăşoară pe durata a 7 runde, iar împerecherile se fac cu Swiss Manager. Turneul va avea transmise rezultatele către FIDE. Timpul de joc este de 90 min + 30 sec/mutare, începând cu prima mutare.

Fondul de premii este garantat şi nu depinde de numărul participanţilor. Premiile speciale se dau strict în ordinea clasamentului şi sunt necumulabile. Criteriile de departajare se trag la sorţi înainte de prima rundă. AGERPRES

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *