Hidroelectrica investeşte 25 de milioane lei în retehnologizarea HA2 al Hidrocentralei Dăeşti

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, anunţă investiţii de 24,8 mil. lei în modernizarea hidroagregatului 2 (HA2)  al centralei hidroelectrice Dăeşti, aflată pe cursul mijlociu al râului Olt, în judeţul Vâlcea.

Lucrările urmează să fie realizate de Hidroserv, societate aflată în insolvenţă şi controlată de Hidroelectrica.

”Hidroelectrica îşi continuă şi în anul 2020 programele de modernizare a centralelor hidroelectrice aflate în exploatare. Acesta este un punct foarte important din strategia noastră, pentru că, alături de dezvoltarea afacerilor, ne dorim securizarea obiectivelor din portofoliu. Am schimbat politica firmei inclusiv pe această zonă, astfel că modernizările aflate în plan se vor face cu echipamente similare sau compatibile pentru diverse obiective, astfel încât să scadă costurile de mentenanţă şi să fie asigurată interoperablitatea. Acelaşi lucru ne dorim să facem şi la Dăeşti, cu HA2, care trebuie să fie similar cu HA1, hidroagregat modernizat deja”, explică Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroagregatul 2 CHE Dăeşti, actualmente în exploatare, este de concepţie autohtonă şi a fost dat în folosinţă în anul 1976, acumulând până în prezent peste 176.000 de ore de funcţionare. Uzura tehnică acumulată pe parcursul celor 44 de ani de viaţă a hidroagregatului impune realizarea de lucrări de modernizare astfel încât HA2 să poată intra într-un nou ciclu de funcţionare, potrivit informaţiilor transmise de companie.

”Alături de contractul de mentenanţă în valoare de peste 711 milioane de lei pentru o perioadă de patru ani,  pe care l-am semnat în decembrie 2019 cu Hidroserv, ne bucurăm să putem direcţiona către această companie indispensabilă nouă şi lucrări de modernizare. Face parte din efortul nostru de a păstra şi consolida echipa de specialişti a acestei societăţi şi de a accelera procesul de ieşire din insolvenţă a Hidroserv”, completează Bogdan Badea.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *