Herta: Alegerile parlamentare sunt ca ITP-ul, noi ne facem că votăm, ei se fac că ne conduc!

Mi-a ajuns un zumzet pe la urechi cum că ar fi iar alegeri parlamentare în România. Irelevant. Alegerile ăstea sunt ca ITP-ul la mașină. Trebuie să te duci din când în când cu rabla ca să îți pună mecanicul o ștampilă pe carte, atestând că poți să circuli în continuare pe drumurile publice.

Îi bagi un milion la buzunar și închide ochii că ai direcția varză, pierzi ulei iar eșapamentul tău bate combinatul chimic la noxe. E o simplă formalitate. Te duci cu mașina praf, ieși cu ea praf. Alta n-ai și băieții ăia te înțeleg. Nu contează că tu tragi stânga de volan iar mașina se duce în șanțul din dreapta. Că tu apeși frâna și mașina se oprește 200 de metri după zebră, după ce ai făcut șnițel din pietoni.

Așa e și cu alegerile. Nu se schimbă nimic, majoritatea candidaților sunt la al enșpelea mandat. Sunt tot nenii și tănțicile de acum 15-20 de ani, jupâni în județele lor, mereu titulari pe locurile eligibile. Alegerile pentru Parlament sunt fix ca vizitele la ITP. Oricât de praf ar fi candidatul, trece inspecția pentru încă 4 ani. Nu contează că nu mai are frâne la îmbuibat din banul contribuabilului sau că poluează spațiul public cu aceleași prostii toxice populiste.

Așa că, succes la ștampilat rable de lux care să ne reprezinte încă patru ani în Parlament. Ne vedem la următorul ITP.

By Tavi HERTA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *