Herăscu și Tuță continuă proiectele de modernizare a localității

Localitatea Tetoiu este o poveste, dar nu o poveste cu dealuri unde „goneşti printre fluturi”, cum spune Bogdan Amaru, nu, la Tetoiu avem o poveste de prezent şi o poveste din trecut.

Azi, Tetoiu este o localitate liniştită, care se întinde ca un regat molcom pe malul stâng al Olteţului, aducând etapa intermediară a Subcarpaţilor către luncile de jos ale Olteniei. La Tetoiu nu se vorbeşte despre istorie şi artă, pentru că, acolo, istoria, aşa cum am spus, există în fiecare stejar sau anin de pe marginea Olteţului.

În Tetoiu administrația Herăscu  insistă pentru dezvoltarea localității, să o facă atractivă pentru investitori, să fie aduse toate utilitățile în zonă. În prezent se lucrează la extinderea rețelei de apă si canalizare, avem iluminat public modern, a fost reabilitat parte importantă din drumul județean și se așteaptă implementarea rețelei de gaze naturale.

Referitor la acest proiect, primarul Herăscu spune că “potrivit studiului de fezabilitate, reţeaua de gaze naturale din Tetoiu va avea o lungime de 30 de kilometri, iar această strategie de dezvoltare rurală pe care o propunem finanțatorilor va fi evaluată și sperăm noi să fie de bun augur. Gazele rămân cea mai importantă investiţie în utilităţi și este un demers care avantajează afacerile, stimulează repopularea zonei rurale şi, implicit, contribuie enorm la calitatea vieţii.

Astfel că, împreună cu viceprimarul Ramona Tuță și-au propus să definitiveze modernizarea infrastructurii de bază în toată localitatea. Pe lângă, proiectele care sunt în derulare, conducerea primăriei va demara un nou proiect care presupune reabilitarea și modernizarea celui de-al doilea cămin cultural din localitate, respectiv cel din satul Țepești, iar pentru această investiție se va depune o cerere de finanțare la Compania Națională de Investiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *