Hârtia de turnesol: Când se bagă Simion sau Sosoaca într-un lucru, e clar că adevărul e opus!

Nu trebuie sa fii expert in religie sau în democrație sau in dragare daca ai doua specimene care ți-o iau înainte. Simion și Sosoaca.

Atunci când apar cei doi și susțin un lucru, este clar că e putred, că e manipulare, că e populism, că lucrurile stau tocmai pe dos. Nici măcar nu ar mai trebui sa investighezi miezul problemei, pentru că acești doi indivizi o fac ei. Pentru că au o apetență sporita in a împrăștia rahatul.

La Frăsinei, de exemplu, când a apărut Sosoaca in peisaj, nici nu trebuia să mai faci cercetări în plus, era clar că Irineu avea dreptate. Bine că și logica bunului simt, îți spunea ca daca prelatul craiovean ar fi făcut o mânărie acolo, patriarhul Daniel l-ar fi zburat din funcție, nu risca șeful BOR sa țină în funcție un mitropolit care îți face de ras biserica. Dar probabil că Daniel a fost informat personal se Irineu despre ce înseamnă smintelile de pe la Frăsinei, cu nume și prenume, cu date certe care acum incep să iasă la iveală pe alte căi. Deci Sosoaca nu a venit decât să îți confirme că adevărul e in partea opusa

La fel și cu Bâstroe. După ce îl vezi pe marinarul Simion navigând in apele tulburi ale canalului, incepi sa te gândești de doua ori înainte. Și apoi afli că din august Ucraina a anunțat Romania despre lucrările de pe Bâstroe și atunci nu ne lovise populismul de acum. Și lucrurile nu stau atât de rău precum păreau la început când cu isteriile lui Grindeanu

Deci Sosoaca și Simion vin să îți argumenteze că nu ești prost daca mergi pe instinct și pe fler rațional. Sunt precum sconcșii demagogiei care atunci când apar in schemă, e cazul sa pleci. Pentru că lasă în urma lor o dâră uriașă de prostie și un alai de inepți.

Folosiți așadar pe cei doi „piloni” ai dezinformării atunci când nu aveți date exacte despre un subiect. Daca Sosoaca și Simion sunt in schemă, atunci adevărul e pe dos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *