Haos la Consiliul Judeţean Vâlcea! Salariaţii ar putea să nu-şi ia banii!

Situaţie fără precedent la Consiliul Judeţean Vâlcea, instituţie paralizată în aceste zile, unde oamenii nu mai pot să-şi ia salariile şi nu se pot semna ordine de plăţi.

La această oră într-una din cele mai importante instituţii ale statului din Vâlcea, Consiliul Judeţean, toată lumea priveşte năucă şi dezorientată pe holuri, pentru că habar n-are cine le este şef. Toată lumea ridică din umeri, pentru că nimic nu mai funcţioneaă, oamenii nu ştiu cine semnează statele de plată, direcţiile din subordine privesc spre ordonatorul de credite care nu e. Dacă mâine se întâmplă ceva, Doamne Fereşte, cine este la conducere pentru a coordona o celulă de criză. Nu avem ordonator de credite, de plăţi! Este un haos general, este un blocaj instituţional iar vinovaţi sunt două persoane.

Da, ştim că de morţi numai de bine, dar unul dintre cei doi vinovaţi este domnul Ion Cîlea, care ştiind foarte bine starea dumnealui de sănătate, de acum o jumătate de an, se putea retrage foarte bine din activitate şi delega de atunci cine să fie la conducere. Un gest, da, demn de laudă, pe de o parte, că murit la datorie, dar în acelaşi timp şi cu o doză de inconştienţă, pentru că ce se întâmplă acum este un dezastru.

Al doilea vinovat este Partidul Naţional Liberal, care nu a ştiut să-şi gestioneze animozităţile din interior şi să rezoleve conflictele înainte de a se ajunge aici. Bun, dacă Pistol nu a fost bun în funcţia de vicepreşedinte, putea fi schimbat de acum două luni, din momentul în care PNL a obţinut majoritatea. Pentru că Buican ştia foarte bine starea de sănătate a lui Ion Cîlea, de acum două luni şi trebuia să ia în calcul situaţia care era iminentă. Putea astfel să nu ajungă aici să procedeze de atunci la schimbarea vicepreşedintelui. Nu a făcut-o iar acum a ajuns în situaţia de a se căuta virgule şi puncte, morfologia unor fraze juridice pentru a vedea dacă poate să facă acum ce trebuia să facă la timp.

Este foarte greu, hârtia pe care o are Persu cu delegarea atribuţiilor şi-a încetat valabilitatea odată cu încetarea din viaţă a celui care a emis-o. Restul sunt poveşti. La ora asta, nimeni nu poate să semneze sau să facă ceva la nivel de acte în CJ, pentru că este pasibil de penal.

Multă lume s-a întrebat de ce nu l-au propus pe Pistol vineri şi îl puteau schimba în ianuarie şi măcar nu se bloca activitatea unui Consiliu Judeţean. Iar politicienii de orice culoare, trebuie să ştie, că nu a ieşit nimeni bine din toată ecuaţia asta, populaţia nu vede decât o luptă pentru interese, CET, orgolii, canibalism. Nici un partid nu câştigă puncte din tot haosul ăsta. Singurii care pierd sunt funcţionarii din Consiliu Judeţean care orbecăie după salarii şi după un şef măcar. De ce? Doi vinovaţi, Ion Cîlea şi PNL Vâlcea.

Cum se va ieşi din acest blocaj, nimeni nu ştie acum, se fac calcule, liberalii speră că Pistol îşi va da demisia, ceea ce nu pare deloc o variantă plauzibilă, la cât de mult s-au radicalizat lucrurile. Şi atunci? Persu nu poate convoca o şedinţă ordinară pe baza unei ţidule emisă de un lider acum 9 luni şi care între timp a decedat.

Cert este că până atunci, activitatea a 200 de salariaţi  este paralizată dar şi activitatea a câtorva direcţii aflate în subordinea directă a Consiliului Judeţean.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *