Gutău, Frâncu şi Matei, ghilotinaţi sau respectaţi? Naiba mai ştie…

Râmnicu Vâlcea, la capitolul patologie, ar putea foarte bine să obţină de departe locul I, pe ţară sau în lume, pentru că ceea ce urmează a scrie mai jos se înscrie într-un absolut delir de idee, pe care eu unul nu mi-l pot explica.

Trei oameni au marcat istoria acestui oraş într-un mod absolut halucinant, aducând paradoxal un plus de bine pe un palier dar devenind cei mai cotroversaţi, înjuraţi, criticaţi şi condamnaţi oameni la timpul prezent. A încercs să judecăm obiectiv acest trio te face să te iei cu mâinile de cap pentru că nu ai cum să înţelegi.

Mircia Gutău, Emilian Frâncu şi Ion Gigi Matei. Da, cei trei sunt cei care într-un fel sau altul au contribuit şi cu bine şu cu rău la istoria acestui oraş.

Cum? Foarte simplu şi nu bat câmpii. Cele mai multe proiecte cu bani europeni au fost accesate de primarul Mircia Gutău, banii europeni au fost aduşi de senatorul Emilian Frâncu (lobby-ul acestuia a condus la declararea Râmnicului, pol de dezvoltarea urbană) iar finalizarea acestora a căzut pe spatele lui Matei.

Adică aceiaşi trei indivizi care azi sunt linşaţi în piaţa publică. Da, Râmnicu Vâlcea a derulat între 2007 şi 2016, proiecte de peste 52 milioane de euro, pentru care s-a zbătut Emilian Frâncu, iar proiectele respective de infrastructură,  cu înjurăturile de rigoare le termină Matei. E o lume nebună, nebună, nu-i aşa? Doi primari condamnaţi pentru corupţie şi unul care riscă să-şi ia parul în cap dacă iese pe stradă.

Dem Răduulescu, Pasajul Tudor Vladimirescu, centrul Râmnicului, parcul Zăvoi, două poduri peste râul Olăneşti, Aurel Sacerdoţeanu, camerele video, pasajele Hervil şi Bogdan Amaru, Ştrandul Ostroveni etc…sunt proiectele europene despre care vorbim, concepute de Gutău, cu banii aduşi de Frâncu şi implementate de Matei.

Nu-i aşa că  este o patologie fenomenală?

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *