Guşoeni, pivot economic în sudul judeţului Vâlcea, în Ţara Viilor

Guşoeni, frumoasa localitate a sudului, loc unde drumurile se întind ca venele pe dealurile viilor este o comună a marilor boieri podgoreni. O localitate cu cu păduri care se curbează pe dealurile dimprejur, păduri care în toamnă poartă aur pe ramuri,  loc unde Dumnezeu şi-a ridicat prima casă din Vâlcea, la 1550, loc unde Malvina Urşianu, a simţit greierii seara în amurg de august

Guşoeniul este de departe, o localitate a nobleţii,  unde viile se învecinează cu stejarii, unde casele au streaşină şic, o combinaţie de brâncovenesc şi de cerdac de lemn, o întindere de păşuni şi mici lacuri, unde sunt adunate toate pârârurile care ies de sub rădăcinile pădurilor.

Ţaara bobului frumos, a viei care plânge în luna lui martie, Este locul unde salcâmul mai musteşte încă sub coajă, unde Dumnezeu se plimbă duminica pe ulţiă cu sătenii. Unde clopotele bat ca într-o operă completă a unui compozitor anonim.

Primarul Nicolae Concioiu are pentru Guşoeni o strategie de dezvoltare care cuprinde  reabilitarea infrastructurii  și a instituțiilor publice locale, mai exact este vorba de reabilitarea școlii generale; extinderea și reabilitarea dispensarului medical; modernizarea DC 86 (Spârleni -Dealul Mare- Bălșoara) amenajarea rigolelor şi a drumurilor, atât pentru îndepărtarea efectelor indundaţiilor cât şi pentru a preveni scurgerea apele de pe versanţi

Transgaz va demara cea mai mare investiţie şi are nevoie de forţă de muncă, aici la Guşoeni fiind şi una din cele mai mari Organizări de Şantier pentru BRUA.

Cu această ocazie, se pare că în viitorul apropiat comuna Guşoeni va avea şi gaze naturale.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *