Grecii vor investi într-un complex turistic în staţiunea Vârful Romani din Horezu

O delegaţie de oameni de afaceri din oraşul grecesc Perama a vizitat în aceste zile staţiunea Horezu, fiind dispuşi să investească în turismul montan şi ecumenic  şi să stabilească o legătură directă între cele două localităţi.

“Anul acesta se vor concretiza primele investiţii ale municipalităţii din Grecia, urmând ca, în primăvară, chiar ministrul Turismului de la Atena să vină aici. Ce pot spune este că acolo vor fi fabricate teleschiurile pentru staţiunea Vârful Romani. Grecii urmează să investească într-un complex turistic în staţiunea Vârful Romani, vor deschide o linie de promovare a mănăstirilor din Depresiunea Horezu şi vor discuta cu operatorul care se va ocupa de viitorul aerodrom din Horezu. A fost o întâlnire, zic eu, extrem de utilă, care deschide vaste linii de colaborare turistică. Horezu va fi promovat în Grecia, urmând ca turiştii eleni să vină, prin operatori, în sejururi aici, la noi”, spune primarul Nicolae Sărdărescu.

De altfel, acesta a precizat că, în anul 2017, vor începe efectiv lucrările la infrastructura rutieră spre staţiunea Vârful Romani şi, tot în acest an, lucrările la aerodromul Treapt din Horezu.

Staţiunea Horezu se află la 45 de kilometri de Râmnicu Vâlcea şi are o ofertă turistică variată, de la turismul ecumenic, tradiţional la cel de patrimoniu şi montan, la 1600 de metri fiind în construcţie una din cele mai noi staţiuni montane – Vârful Romani.

AP

5 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *