Graţie demersurilor deputatului Eugen Neaţa, Sala Sporturilor „Traian” a revenit Primăriei Râmnicu Vâlcea

Sala Sporturilor Traian a revenit joi, prin Hotârâre de Guvern, Primăriei Râmnicu Vâlcea, graţie demersurilor întreprinse în ultimul an, de deputatul PSD, Eugen Neaţă.

Se poate spune că este o decizie istorică această hotârâre prin care revine oraşului, arena sportivă care a cunoscut cele mai frumoase succese româneşti în handbalul feminin, succese oferite publicului de către echipa de suflet oraşului fie că s-a numit Chimistul, Oltchim sau mai nou SCM Râmnicu Vâlcea.

Demersul deputatului PSD Eugen Neață privind transmiterea Sălii Sporturilor “Traian”, aflată în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului – Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, în domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea, este finalizat cu succes! Documentația privind actualizarea anexei 30 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și transmiterea unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului – Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, în domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea se află pe transparență decizională încâ de anul trecut.

„Acest proiect permite administraţiei locale a municipiului să modernizeze atât sala cât și parcarea aferentă acesteia astfel încât să ofere, atât sportivilor cât și spectatorilor, condiții optime pentru performanță!

Mulţumesc fostului ministrului Ioana Bran pentru ca a inițiat aceasta Hotărâre dar și actualului ministru al tineretului și sportului, Bogdan Matei că a introdus acest proiect pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. Acesta fiind ultimul pas care trebuia făcut pentru ca sala de sport sa poata fi preluată.

Colaborarea dintre președintele Consilului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău și parlamentarii PSD Vâlcea este una strânsă ceea ce aduce plus valoare județului nostru. Suntem o echipă unită care construiește pentru Vâlcea și vâlceni!”

De altfel, primarul Mircia Gutău spunea că Sala Polivalentă vine să completeze Complexul Cultural-Sportiv care va fi inaugurat în acest an. „Aşa cum am declarat în repetate rânduri, Complexul Cultural – Sportiv în aer liber, care va fi inaugurat în acest an, nu era complet dacă Sala Polivalentă nu revenea în patrimoniul administraţiei publice locale. Astel vom putea să o modernizăm, parcul aferent acestei săli îl vom face ca la carte, demn pentru o sală care să găzduiască competiţii internaţionale. Iubitorii sportului şi râmnicenii ştiu că atunci când eu am promis ceva, acest lucru se va întâmpla, ” spunea Mirciea Gutau.

17. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind transmiterea unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului – Direcţia    Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea, în domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/04/HG-31.pdf
Proiectele de acte normative și documentele de politici publice incluse pe agendă pot suferi unele modificări în urma dezbaterilor  din cadrul ședinței Guvernului României”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *