Grădiştea, localitatea care va avea toate drumurile asfaltate

Suntem într-o localitate aflată la marginea Vâlcii, un nod rutier important, punct de intersecţie cu Gorjul dar şi cu Vâlcea de Mijloc prin Roşiile. Grădiştea, conturat deja drept  un pol regional.

Administraţia publică din Grădiştea a reuşit să completeze această comună oferind localnicilor utilităţile, confortul şi o mândrie că locuiesc într-o localitate cu muzeu, cu piscină, cu parc, cu apă, cu canalizare şi cu perspective economice în ceea ce priveşte dezvoltarea industrie agro-zootehnice.

Primarul Ilie Boiangiu este edilul cu cele mai multe fonduri europene accesate în exerciţiul bugetar anterior şi acest aspect se vede la tot pasul Se poate vorbi de in miracol la Grădiştea, cine trece vredoată pe aici, nu are cum să nu vadă o localitate cu case noi, cu curţi pline de flori şi cu livezi care se înşiră pe dealuri până departea spre Gorj sau până spre culmea Roşiilor.

Printr-o finanţare guvernamentală, comuna Grădiştea a primit  12,052,752 lei pentru infrastructura de drumuri care înseamnă covoare asfaltice şi rigole pe drumurile comunale DC75, DC 79 dar şi drumuri vicinale. Acestea lucrări sunt în plină desfăşurare, urmând ca odată finalizate, Grădiştea să devină una din comunele cu toate drumurile asfaltate.

Ne referim la un total de 6 kilometri de drumuri, atât comunale cât și vicinale, drumul comunal 79 B, drumul comunal 75 (Sineşti – Străchineşti – Dobricea). Ilie Boiangiu, primarul comunei, a declarat că în cadrul acestui proiect se va face și un zid de sprijin în satul Străchineşti, iar toate drumurile vor avea și rigole. Primarul aşteaptă şi ordinul de începere pentru DN 67B, drum naţional de o importanţă deosebită, despre care CNAIR a promis că anul acesta va intra în reabilitare completă.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *