Grădinița cu program prelungit în comuna Șirineasa, printre proiectele administrație Streinu

În comuna Șirineasa, primarul Bebe Streinu are în proiect construirea unei creșe/grădinițe cu program prelungit, proiect care va fi depus prin Planul Național de Investitii.

”Inițierea acestui proiect a avut în vedere importanța educației timpurie, pas premergător esențial în integrarea copilului în școlală, precum și amprenta pe care această etapă și-o impune asupra viitorului adult. S-a luat în considerare că această perioadă este extrem de importantă în dezvoltarea copilului, iar creșterea acestuia într-un mediu specializat, în afara familiei, ajută la o formare mult mai armonioasă și în același timp complexă, în care sunt urmărite sănătatea, educația și protecția acestuia. În prezent, dezvoltarea societății românești impune instituțiilor de învățământ să se identifice drept entități deschise, flexibile şi adaptate realităților economice, sociale, culturale. Legătura evidentă şi de neignorat dintre grădiniţă şi comunitate, este şi trebuie să fie biunivocă, determinând dezvoltarea reciprocă. Și mai ales educația preșcolară previne abandonul școlar, copiii deja fiind familiarizați cu intituția educativă”, spune primarul Streinu,

Creșa ar urma să fie pentru 40 de locuri.

La nivel de educație, Primăria a reușit cu fonduri europene să doteze școala cu table inteligente, tablete pentru copii.

Tot prin PNI, Administrația din Șirineasa urmează să depună reabilitarea a 5 drumuri,

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *