Goleştiul va fi poarta economică de legătură a Râmnicului cu viitoarea Autostradă Sibiu – Piteşti

Localitatea Goleşti a devenit deja un obiectiv pentru companiile de logistică, următorii 10 ani fiind decisivi pentru comuna aflată direct pe culoarul rutier care va lega Râmnicu Vâlcea de autostrada Sibiu – Piteşti.

Astfel pe tronsonul celor aproximativ 10 km care taie cocheta aşezare de la est de municipiu se caută deja locaţii care să permită pe viitor dezvoltarea unor clustere economice, de industrii, de structuri hoteliere, o întreagă dezvoltare conexă unui pol regional care se află în imediata vecinătate a unui nod rutier de asemenea anvergură

“Chiar dacă pentru asta, trebuie reparate anumite erori făcute în anii anteriori, care ţin de intabulări, mergem înainte şi trebuie să ordonăm astfel dezvoltarea zonei, crearea unei reţele de utilităţi, identificarea de zone care se pretează la diferite investiţii. Există o dinamică a cererilor pentru terenuri în Goleşti şi eu cred că suntem abia la kilometru zero pe axa dezvoltării comunei noastre. Aducem la lumină domeniul public și încercăm să îl valorificăm, pentru că, de la Revoluție, nu a adus niciun venit la bugetul local. Închiriem fostul imobil al dispensarului medical, care acum este o ruină, iar investitorul va face reparațiile necesare și va folosi spațiul. De asemenea, peste stradă sunt fostele magazine, care și acelea trebuiesc inchiriate.”, spune primarul Dumitru Ropină.

De altfel  centrele logistice şi de distribuţie, cele care primele clustere economice care caută terenuri, de regulă sunt localizate lângă autostrăzi şi principalele căi de transport, pe o arie de 20 de km, în zone perimetrale unor astfel de noduri.

Din punct de vedere administrativ, comuna Goleşti este în etapa de reabilitare a zonei civice. Se executa cadastrarea la mai multe terenuri din preajma primăriei, fostul dispensar și fosta cooperativă. După cumpărarea acestora se va crea mai mult spațiu și va putea amenaja un centru civic.

În șase sate, au fost intabulate 100 de străzi,  cu o lungime de peste 50 km.

“În cadrul primăriei avem un colectiv bine pregătit și ne-am propus o strategie, prin care să încercăm să schimbăm în bine viața locuitorilor și aspectul localității. Şi aşa cum am spus, acum punem la punct o strategie care să urmeze o direcţie pe linia dezvoltării industriale, sociale, imobiliare a localităţii”, a concluzionat primarul Dumitru Ropină.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *