Glăvile intenționează să constituie un ADI cu Mitrofani și Prundeni

Comuna Glăvile a trecut de punctul critic, când se număra printre localitățile subdezvoltte ale județului. Ușor, prin investițiile publice realizate în ultimii ani, două drumuri județene reabilitate, sistem de apă,  iluminat, au scos localitatea din zona săracă a județului.

Potrivit datelor statisitice Glvile era din punct de vedere al infrastructurii, în urmă cu 4 ani, un pol al sărăciei, fiind de departe cea mai înapoiată localitate de pe Valea Pescenei. În comuna Glăvile nu existau drumuri, nu erau utilități iar comuna se confrunta cu cea mai mare rată de depopulare din județul Vâlcea, având cea mai îmbătrânită populație.

Proiectele primarului Duicu pentru acest mandat sunt focusate pe continuarea asfaltării, acesta dorind nici mai mult nici mai puțin decât 13,5 km de asfalt în toată localitatea, inclusiv în zone unde există o cerere pentru terenuri și case vechi.
”Este clar că fără a face investiții nu atragi populație. Migrația oamenilor se face către zone unde sunt utilități. Inversul depopulării. Atâta vreme cât alte localități au oferte mai tentante pentru calitatea vieții, normal că acolo se vor muta. Noi nu vrem să pierdem populație. De aceea și proiectul de gaze, dorim constituirea unui ADI cu Mitrofani și Prundeni pentru o nouă rută de acces. Sunt multe proiecte care odată realizabile vor dezvolta Glăvile”, spune primarul Iustin Duicu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *