Glăvile, comuna care în 2016 era lăsată în Evul Mediu, a ieşit din noroi

Glăvile, o comună cu oameni harnici, destoinici, o localitate însă care abia în ultimii 4 ani a reușit să iasă la suprafață, În anul 2016, comunitatea trăia la nivelul anilor de dinainte de 1990. Fostele administrații nu a realizat nimic la nivel de infrastructură, lispă apă, lipsă drumuri, ceea ce a condus la un fenomen extrem de dur aici, depopulare.,

În 4 ani, noua administrație a luat efectiv de la zero totul, scoţând comuna din noroi., Iustin Duicu, a înţeles că oamenii vor drumuri, iluminat, apă curentă.

Și nu e de mirare, astea nu-s luxuri, ,dimpotrivă, ăsta este strictul necesar de care are nevoie o comunitate. Este criteriul de dezvoltare, criteriul de a ţine oamenii aici, de a le oferi treptat calitatea vieţii”, spune edilul.

În 2020, în Glăvile există alimentare cu apă pe o distanță de 16 km , iar canalizare pe 6,5 km, iluminat public, asfalt, grădiniță nouă etc. În curând vor începe lucrările de asfaltare a drumului județean, drum care traversează toată comuna, după ce drumul spre Lădeşti a fost deja reabilitat (Transolteanca)

”Acum, după finalizarea alimentării cu apă și canalizare, lucrăm la un alt proiect de extindere pentru ambele rețele, astfel încât să cuprindă chiar toată comuna și căutăm linii de finanțare pentru proiectul de modernizare drumuri pentru cei 13,8 km de drumuri și ulițe, proiect cu care,  80% din drumuri care le are primăria în administrare, ar fi asfaltate, dar și construcția a 5 poduri peste pârâul Olteanca care traversează comuna.”

Edilul a mai declarat că, pentru acest an are în plan ca, din bugetul local, să asfalteze 2 km de drumuri, în cel mult cinci luni și reabilitarea sediului primăriei.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *