Gigi Matei ar putea rămâne în funcţie în urma trădării unui consilier PNL?

Ion Gigi Matei stă sau nu în votul lui Cosmin Constantinescu sau cât de aproape este Cristian Buican de un succes politic local sau de un eşec usturător?

Mâine, adică joi, gruparea PNL din cadrul Consiliului Local Râmnicu Vâlcea a venit cu moţiunea de cenzură cum o definesc ei, asupra executivului dirijat de Ion Gigi. În această ecuaţie sunt 9 consilieri semnatari, reprezentând de fapt cei 6 noi penelişti la care s-au adăugat cei 3 independenţi ai lui Mircia Gutău. În urma negocierilor din spatele cortinei se pare că şi cei doi pepededişti ar fi fost de acord cu acest vot de demitere, astfel încât numărul celor care vor susţine demiterea lui Matei se ridică la 11, urmând ca votul decisiv să aibă nevoie de 12.

Pentru a se ajunge la 12 este nevoie directă de voturile lui Pătrăţel alias Bogdan Costinescu sau Cosmin Contantinescu, apropiat al lui Romeo Rădulescu. Despre Pătrăţel ne-am lămurit în ultimele luni, a fost preluat cu arme şi bagaje emoţionale în tabără lui Ion Gigi.

Deci, în ecuaţie, azi rămâne doar Cosmin Constantinescu.

Pe canale oficiale, Ion Gigi a transmis un mesaj direct către Buican, în sensul că „va râde nespus de mult joi după amiază în contextul eşecului moţiunii de demitere”. Să fie aşa? Este foarte probabil şi aici ne bazăm pe faptul că în tabără lui Ion Gigi nu este panică, pirmarul catastrofal al Râmnicului nu a început să mintă şi să promită funcţii ca în alte dăţi pentru a-şi apăra funcţia. Surse certe spun că fostul viceprimar al Râmnicului Cosmin Constantinescu nu a primit nici mesaj sau un apel de la Ion Gigi, ceea ce este nefiresc. În sensul că, dat fiind faptul că votul lui Cosmin ar fi fost decisiv, păi Ion Gigi ar fi trebuit să facă sluj în faţa lui. Nu s-a întâmplat asta, atunci, fisura este îna altă parte?

Dacă din cei 11 despre care am vorbit mai sus, unul este relativ. Dacă avem un trădător chiar în tabără PNL? Răspuns care are o probabilitate destul de mare în acest context. Să nu uităm faptul că organizaţia municipală a fost extrem de perforată de Cristian Buican în urmă cu două săptămâni, lucru care, categoric ar putea să fi născut resentimente şi să permită un boicot al moţiunii.

Deci dacă votul de joi în cazul suspendării lui Ion Gigi va merge prost, s-ar putea spune că nu neapărat din cauza lui Cosmin Constantinescu ci chiar din interiorul nucleului dur al PNL, asta nu înseamnă nu nu aşteptăm de la apropiatul lui Romeo Rădulescu, un semn de maturitate şi trecerea peste orgolii în acest caz.

Pentru că votul de joi îl va scoate definitiv din jocul politic pe cel mai incompetent edil al acestei urbe. Ion Gigi ar urma să fie trimis for ever la lada de gunoi a istoriei, oferind PSD şansa clară de a se reforma la municipiu, unde organizaţia a rămas îmbâcsită şi unde oricând un Vasile Cocoş sau un Mihăilescu ar putea să fie lideri, măcar prin faptul că au citit mai mult decât prefaţa oricărei cărţi.

Dacă cei care vor vota joi, nu vor înţelege acest aspect, faptul că au şansa de a-l arunca pe făraş pe Matei definitiv, atunci pentru mine, acest Consiliu Local, ca şi în alte dăţi, se va dovedi doar un for mediocru, cu un IQ proporţional cu neuronii sturlubatici ai lui Ion Gigi.

Şi mă refer şi la PSD Râmnicu Vâlcea. Nu cred oare social-democraţii din Râmnicu Vâlcea că dezastrul politic numit Ion Gigi ar fi cazul să dispară? Nu-i aşa Gherghinare, Dobrete, Amza? Apropo, domnule Amza, Ion Gigi face parte din inşii ăia cu facultăţi la „uscătorii de bloc”, spun asta, pentru că într-o şedinţă recentă, Valeriu Amza a contestat public persoanele cu studii superioare făcute pe lunca râului….

Mihai IONESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *