Gigi Becali intenţionează să investească într-o fermă zootehnică, în Bărbăteşti, lângă schitul Pătrunsa

Cunoscutul om de afaceri, Gigi Becali, a fost prezent a doua oară, la Mănăstirea Pătrunsa, din judeţul Vâlcea, cu ocazia Sărbătorii Bobotezei, acesta devenind deja unul dintre cei mai îndrăgiţi oaspeţi ai comunei Bărbăteşti.

„Domnul Becali a apreciat faptul că a fost primit de o mulţime de oameni dar şi mai mult a apreciat faptul că aceştia au venit doar să-l salute fără gesturi de cerşetorie sau alte lucruri nedemne. Chiar a menţionat acest lucru, că la Vâlcea, sunt oameni de bun simţ şi cu credinţă, judecând după mulţimea care a fost prezentă la slujbă”, spune primarul din Bărbăteşti, Constantin Banacu.

Becali a venit la Vâlcea cu elicopterul şi a stat 2 zile la Mănăstirea Pătrunsa, fiind cazat într-una din chiliile lăcaşului de cult. Acesta a participat la toate slujbele bisericii, inclusiv la cele care au loc noaptea, dimineaţa şi seara şi a luat masa alături de călugări.

La fel ca anul trecut, Becali a oferit o importantă donaţie mănăstirii şi haine de iarnă pentru personalul clerical. De alltfel, Becali a ajutat şi un copil cu handicap din zonă şi o familie cu 7 copii.

„Acesta a afirmat că după ce îşi va potrivi în viaţa rosturile, va îmbrăca haina monahală şi va veni aici la Pătrunsa definitiv. Da, este cu adevărat un om credincios, un om care trăieşte cu frica lui Dumnezeu şi care a mers pe jos în pelerinaj pe drumul spre Pătrunsa şi înapoi”, a relatat edilul din Bărbăteşti.

Becali a precizat că zona Olteniei de sub Munte este una din cele mai frumoase din ţară şi că inteţionează să achiziţioneze terenuri în zonă, în viitorul apropiat şi vrea să investească într-o fermă zootehnică la Bărbăteşti, în apropierea Mănăstirii Pătrunsa.

Schitul Pătrunsa face parte din arhipeleagul monahal al Vâlcii şi este unul dintre schiturile de patrimoniu din judeţ, situat în Munţii Căpăţânii, pe Valea Otăsăului, loc celebru în anii 50 pentru partizanii anti-comunişti şi unde se pare pentru o perioadă a stat şi părintele Arsenie Boca.

Aici la Pătrunsa a avut loc şi Crima de Paște, când 7 luptători anticomuniști au fost asasinați de securitate iar trupurile lor au fost aruncate pe raza comunei Costeşti.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *