Gheorghe Deaconeasa sau cine sapă groapa altuia cade singur în ea

Cine oare se deşira în urmă cu câteva luni doar, la Antena3, prin atacuri la Elena Udrea. Nu mă dau un vânt după Elena Udrea, dar atitudinea lui Gheorghe, pe numele de alint Gicu, Deaconeasa, a fost de bărbat slab, care simţind că se apropie funia de par a sărit fuga şi el să spună că Udrea l-a forţat să doneze din pământul lui pentru pârtia de schi. Asta spune Deaconeasa, iată ce spune primarul din Voineasa, Gheorghe Stanciu, omul care se luptă cu Gicu de ani buni.

„Este un escroc, un mafiot. Aceasta a reuşit prin acte false să pună mâna pe mii de hectare de teren, însemnând munţi din Parâng, teren care a aparţinut dintotdeauna statului român. Acest teren a fost valorificat foarte inteligent de Deaconeasa. Aceasta a donat gratuit teren pentru pârtia de schi Transalpina, ştiind însă că dacă se va face investiţia acolo, valoarea terenului din vecinătate va creşte, teren evident care îi aparţine lui şi obţinut în mod fraudulos. Noi de ani de zile ne judecăm că Deaconeasa. Cazul de acum este doar începutul limpezirii mafiei din această parte a ţării”, spune Deaconeasa.

Acesta are pe rol un proces prin care spune clar că pământul pe care îl “deţine ilegal” Deaconeasa, a aparţinut de fapt Carpatinei, fabrică cu capital majoritar de stat. Mai mult, Stanciu spune că atunci când Carpatina a devenit în anii 48-50 a statului integral, statul român i-a despăgubit complet pe acţionarii minoritari.

Bun, se spune că Gicu Deacoanesa alături de un avocat, ar fi descoperit povestea asta în registrul primăriei şi ulterior după cum spune primarul Stanciu au reuşit să pună mâna pe terenurile Carpatinei. Numai că acestea nu prea aveau valoare imobiliară, dacă ceva nu se întâmpla acolo. Şi s-a întâmplat. Gând la gând cu bucurie, statul român trebuia să construiască o pârtie de schi. Hopa, asemenea fapt schimba valoarea pământului cu 180 de grade. Deci, spune Stanciu mai sus, Deaconeasa a preferat să renunţe el, nu forţat de Udrea, la terenul pentru pârtie, ştiind că numai aşa, restul pământului pe care îl deţine îşi triplează valoarea.

La Târgu Mureş în acest an a fost casată punerea în posesie a lui Deaconeasa şi acum va urma haosul. Pentru că Decaoneasa a vândut teren la grămadă la inşi cu bani din Râmnic şi din alte judeţe. Adică a vândut, cum s-ar spune blana ursului din pădure. Ar putea cineva să ne ofere lista cu greii care au cumpărat pământ de la Deaconeasa?

Aşa că gestul absolut josnic al lui Deaconeasa de a apărea la Antena3 şi să arunce şi el cu pietre în proprietara unei poşete, nu are nicio motivaţie, decât faptul asumat, că pe Gicu îl pândeşte un viitor şi un orizont de aşteptare destul de îngust ca spaţiu fizic.

Iată ce spune tribunalul Tribunalul Argeş care a dispus, joi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a directorului general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, Marius Bărbulescu, precum şi a omului de afaceri vâlcean Gheorghe Deaconeasa, ambii reţinuţi în urmă cu o zi de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA pentru fapte de corupţie.

“Dispune luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.04.2015 şi până la 22.05.2015 inclusiv, faţă de inculpaţii: Bărbulescu Ion Marius, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată (opt acte materiale) şi luare de mită; Deaconeasa Gheorghe, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de cumpărare de influenţă în formă continuată (opt acte materiale), dare de mită (…) şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, se precizează în hotărârea publicată pe site-ul instanţelor de judecată din Argeş.

De asemenea, instanţa a constatat că, în ceea ce priveşte cererea de administrare a tratamentului medical formulată de Marius Bărbulescu, administraţia locului de deţinere este cea competentă să ia măsurile care se impun.

Decizia Tribunalului Argeş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare la Curtea de Apel Piteşti, dar este executorie, cei doi inculpaţi rămânând în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Procurorii DNA Piteşti l-au reţinut miercuri pe directorul general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, Marius Bărbulescu, pentru trafic de influenţă în formă continuată şi luare de mită. Marius Bărbulescu a deţinut funcţiile de comisar general la Garda Naţională de Mediu (2009, 2011, 2012) şi director al Direcţiei Generale de Control a Biodiversităţii, Biosecurităţii şi Ariilor Protejate din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu (2010), iar în prezent este director general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu.

Potrivit unui comunicat al DNA, în dosar a fost reţinut şi Gheorghe Deaconeasa, administrator al unor societăţi comerciale şi fundaţii, pentru cumpărare de influenţă în formă continuată, dare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

DNA precizează că, în perioada 2009-2011, Deaconeasa a acţionat în scopul obţinerii controlului asupra unei importante suprafeţe de teren forestier situată pe raza judeţelor Vâlcea, Gorj şi Hunedoara din perspectiva proiectului ce viza dezvoltarea potenţialului turistic al staţiunii Voineasa, prin construirea unui domeniu schiabil în zona Vidra – Obârşia Lotrului, precum şi a obţinerii custodiei şi, mai apoi, a dreptului de administrare pentru situl Natura 2000 Parâng prin intermediul fundaţiei pe care o reprezintă.

Procurorii susţin că interesul acestuia a fost generat de faptul că în zona respectivă deţinea direct sau prin persoane fizice sau juridice interpuse pe care le controla, mari suprafeţe de teren cu vegetaţie forestieră, unele amplasate în imediata vecinătate a DN7A, respectiv a lacului Vidra, a căror valoare a crescut exponenţial în contextul realizării proiectului privind domeniul schiabil din zona Vidra – Obârşia Lotrului.

În acest sens, el a promis darea de foloase şi a remis foloase, constând în materiale de construcţie şi material lemnos, manoperă, transport, în valoare de 50.228 lei, lui Marius Bărbulescu.

DNA menţionează că în schimbul acestor foloase, Bărbulescu, prevalându-se de influenţa pe care o avea, direct şi/sau prin organele de conducere ale unor instituţii publice, a intervenit pe lângă: funcţionari din Agenţiile de Protecţie a Mediului Vâlcea şi Craiova în vederea obţinerii de Deaconeasa a unor avize de mediu necesare pentru un proiect; funcţionari din Ministerul Mediului şi Pădurilor şi celorlalte instituţii implicate în procedura de evaluare a dosarelor de candidatură pentru atribuirea custodiei sitului Natura 2000 Parâng, finalizată în favoarea acestuia; personalul silvic din Inspectoratul Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare Vâlcea, în contextul verificării efectuate de aceştia în februarie 2010, pentru ca eventualele sancţiuni aplicate personalului Ocolului Silvic Voineasa să fie reduse, astfel încât acesta să-l sprijine în continuare în demersurile privind exploatarea forestieră.

De asemenea, a intervenit pe lângă echipele de control din Ministerul Mediului şi Pădurilor – Direcţia de Inspecţie şi Control, în legătură cu realizarea a trei controale, pentru ca acestea să îi fie favorabile lui Deaconeasa şi fundaţiei sale; comisarii din Garda Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Vâlcea, în legătură cu activitatea de control realizată în august-septembrie 2011, în legătură cu respectarea dispoziţiilor legale în rezervaţiile naturale din situl Natura 2000 Parâng, pentru obţinerea unor rezultate favorabile; funcţionarii din Ministerul Mediului şi Pădurilor, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Justiţiei, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Secretariatului General al Guvernului implicaţi în procedura de realizare şi avizare a notelor de fundamentare pentru proiectul de hotărâre de guvern privind scoaterea definitivă din fondul forestier naţional a unei suprafeţe de 9,919 hectare teren cu vegetaţie forestieră, în legătură cu adoptarea HG 859/24.08.2011, pentru urgentarea şi/sau efectuarea acestor acte, de realizarea cărora era interesat Deaconeasa.

Sursa citată mai arată că Bărbulescu a pretins şi primit foloasele respective şi în calitate de reprezentant al Gărzii Naţionale de Mediu, membru desemnat în comisia de atribuire a administrării sitului Natura 2000 Parâng, constituită la nivelul Ministerului Mediului şi Pădurilor, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, pentru atribuirea către fundaţia reprezentată de Deaconeasa, activitate finalizată la 29 martie 2011.

Conform DNA, cu ocazia percheziţiei din 18 decembrie 2014, la domiciliul lui Deaconeasa, a fost identificată următoarea cantitate de muniţie: 4 cartuşe proiectil unic calibru 12/70, 87 cartuşe cu bile de cauciuc, 28 de cartuşe cu încărcătură de gaze calibru 9 mm, 6 tuburi cartuşe trase calibru 10/22T.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că Gheorghe Deaconeasa a fost autorizat să deţină, să poarte şi să folosească arme şi muniţii letale/neletale, drept care i-a fost suspendat la 14 februarie 2012, ca urmare a trimiterii sale în judecată într-un alt dosar instrumentat de către DNA Piteşti

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *