Georgia și România au semnat un memorandum pentru reactivarea liniei de feribot Constanța-Batumi

Memorandumul de Înțelegere semnat vineri, la Tbilisi, între Ministerul Transporturilor din România și Ministerul Economiei și Dezvoltării Durabile din Georgia cu privire la cooperarea în domeniul serviciilor de transport cu feribotul va permite redeschiderea liniei maritime de transport dintre porturile Constanța și Batumi.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, remis marți AGERPRES, în perioada 23 — 24 octombrie, secretarul de stat în MT Nicușor Marian Buică a participat în Georgia (Batumi — Poti — Tbilisi) la prima reuniune a Grupului de lucru româno — georgian pe probleme de transport, în cadrul căreia au fost analizate aspectele legate de problematica revitalizării proiectului legăturii de feribot.

Cu această ocazie, a fost semnat ‘Memorandumul de Înțelegere între Ministerul Transporturilor din România și Ministerul Economiei și Dezvoltării Durabile din Georgia’ cu privire la cooperarea în domeniul serviciilor de transport cu feribotul.

Scopul Memorandumului este să încurajeze dezvoltarea traficului de mărfuri și a cooperării în domeniul transporturilor cu nave de tip feribot, să sprijine inițiativele oricărui operator referitoare la deschiderea de linii de transport cu nave de tip feribot între porturile celor două state, să promoveze publicitatea informațiilor referitoare la transportul cu nave de tip feribot dintre porturile celor două state, dar și să efectueze schimb de informații și date statistice privind transportul cu nave de tip feribot dintre porturile celor două state.

Delegația română a vizitat porturile Batumi și Poti și a analizat, împreună cu autorităților portuare georgiene, propunerile concrete ale companiilor române interesate în operarea liniilor de feribot între porturile Constanța și Batumi.

Secretarul de stat în Ministerului Transporturilor Nicușor Marian Buică și adjunctul ministrului Economiei din Georgia, Natia Mikeladze, au semnat, vineri, la Tbilisi, un memorandum de înțelegere cu privire la cooperarea în domeniul transportului, informează agenția Trend.

În luna martie 1999, a fost inaugurată linia de feribot Constanța-Poti-Batumi, însă, după doi ani aceasta a fost închisă. AGERPRES

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *